آموزش تهیه بستنی اکبر مشتی،اولین بستنی سنتی زعفرانی ایران

آموزش تهیه بستنی اکبر مشتی،اولین بستنی سنتی زعفرانی ایران

  • مجله چتراتا
172

حدود هشتاد سال قبل، اکبر جعفری برای پیدا کردن کار و داشتن یک زندگی بهتر به تهران آمد و هیچ‌کس آنروز فکر نمی‌کرد که این مرد جوان از خطه ملایر روزی تبدیل به یکی از مشهورترین آدم‌های پایتخت شود.

آموزش تهیه بستنی اکبر مشتی،اولین بستنی سنتی زعفرانی ایران

حدود هشتاد سال قبل، اکبر جعفری برای پیدا کردن کار و داشتن یک زندگی بهتر به تهران آمد و هیچ‌کس آنروز فکر نمی‌کرد که این مرد جوان از خطه ملایر روزی تبدیل به یکی از مشهورترین آدم‌های پایتخت شود.

در واقع اولین بستنی‌ساز ایرانی ما یعنی همین جوان توانست، بستنی این خوراکی تازه وارد شده از فرنگ را آنقدر بومی کند که آوازه‌ بستنی‌هایش حتی به کشورهای دور نیز برود و بستنی سنتی زعفرانی را تا ابد به نام خودش ثبت کند تا هوادارانش را از هر جای تهران برای خوردن یک بستنی به در مغازه‌اش بکشاند.‌

اکبر جعفری یا همان اکبر مشتی که همه می شناسیم قصه شهرتش از آنجایی شروع می شود که رضاشاه چند نفر را برای یادگرفتن خوراکی‌ها و غذاهای فرنگی به خارج از کشور می‌فرستد و فردی به نام محمد ریش هم با آنها می‌رود و آنجا بستنی‌سازی یاد می‌گیرد. این فرد وقتی به ایران باز می‌گردد، این فن را به اکبرمشتی ما یاد می‌دهد و چون اکبرمشتی خیلی کاری و زحمتکش بوده، با همدیگر در محله ای با نام خیابان ری در دهه بیست شمسی یک بستنی‌فروشی راه می‌اندازند و محمد ریش بعد دو سال کنار می‌کشد و نام اکبرمشتی روی بستنی‌فروشی برای همیشه می‌ماند.

حال وقتی فهمیدید که قصه این اکبر مشتی ما و بستنی سنتی اش چگونه آغاز شد، بیشتر منتظرتان نمی گذاریم و می رویم سر اصل مطلب یعنی نحوه درست کردن بستنی سنتی اکبر مشتی:

مواد لازم جهت تهیه بستنی سنتی اکبر مشتی

یک لیتر شیر

سیصد گرم 

دو قاشق چای‌خوری ثعلب

دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده

یک استکان گلاب

صد گرم خامه صبحانه

به اندازه لازم بادام و پسته 

نکته مهم در اینجا این است که حواستان به اندازه ثعلبی که می ریزید باشد چون اگر کم بریزید بستنی شل می‌شود؛ مثل ماست و اگر هم زیاد بریزید بیش از حد سفت و سخت می‌شود.همچنین شکر را زیاد یا کم نکنید. اندازه‌ها را رعایت کنید. اگر شکر بیشتر از مقدار گفته شده باشد بستنی‌ شل می‌شود.

1.     مرحله اول 

بعد از رعایت نکات بالا ، حالا یک قابلمه مناسب بردارید و شیر را خوب بجوشانید. وقتی شیر خوب قل زد و جوشید باید دست به کار اضافه کردن مواد شوید.

2.     مرحله دوم

شکر را با ثعلب مخلوط کنید و بسیار هم بزنید و بعد خالی کنید داخل شیری که در حال جوش است. البته شیر را از روی حرارت برندارید و همین‌طور که ثعلب و شکر را می‌ریزید در شیر، با یک دست دیگر نیز خوب شیر را هم بزنید تا ثعلب و شکر در شیر قشنگ حل شوند. بعد که خوب هم زدید شیر را از روی حرارت بردارید.

3.     مرحله سوم

حالا ‌باید شیر را به حال خودش رها کنید تا خوب سرد شود و وقتی کامل سرد شد، شیر را از صافی رد کنید تا یکدست شود و حالا باید گلاب و زعفران را به شیر اضافه کنید و خوب هم بزنید و سپس ظرف شیر را بذارید داخل فریزر تا شیر خودش را بگیرد.

4.     مرحله چهارم

در این مرحله هم باید هر یک ساعت، شیر را از فریزر دربیارید و خوب هم بزنید و دوباره بگذارید سرجایش و این حرکت را باید حدود چهار تا پنج بار انجام بدهید.

5.     مرحله پنجم

در این مرحله نیز خامه را با مقداری شیر رقیق کنید و بعد که خوب هم زدید در یک سینی بریزید و خوب پخش کنید و بگذارید داخل فریزر تا خوب یخ بزند. سپس وقتی خامه یخ زد آن را از سینی جدا و خردش کنید، بعد بریزید توی بستنی و با قاشق چوبی هم بزنید و دوباره بستنی را بگذارید در فریزر و بستنی بعد از یک ساعت آماده خوردن است. در همین مرحله هم می‌توانید پسته و بادام را اضافه کنید و سپس نوش جان کنید.

 

مرتبط:

راهنما و نکات مهم سفر برای معلولین و افراد کم توان