آشنایی با جنگل سنگده

آشنایی با جنگل سنگده

  • مجله چتراتا
172

برای بسیاری از ما همین که به سمت شمال حرکت کنیم و در جاده زیبای شمال درخت‌های سبز و رودهای پرآب را ببینیم کافی است. اما شمال ایران و به خصوص مازندران جنگل‌های بی‌شماری دارد که هر کدام برای خود زیبایی خاص و ویژگی‌هایی دیدنی دارند.

برای بسیاری از ما همین که به سمت شمال حرکت کنیم و در جاده زیبای شمال درخت‌های سبز و رودهای پرآب را ببینیم کافی است. اما شمال ایران و به خصوص مازندران جنگل‌های بی‌شماری دارد که هر کدام برای خود زیبایی خاص و ویژگی‌هایی دیدنی دارند.

با چتراتا  همراه باشید تا یکی دیگر از این جنگل‌ها را به شما معرفی کنیم و شما را مهمان جنگل سنگده کنیم.

 

موقعیت جغرافیایی جنگل سنگده

 

جنگل زیبای سنگده در فاصله ۲۴۰ کیلومتری تهران در دامنه جنگلی قله خرونرو، از توابع سوادکوه ، قرار دارد.

این روستا در قلب جنگل‌های هیرکانی در کنار شروین کوه و شهریار کوه، مکانی وسوسه‌انگیز برای گشت و گذار است. زیبایی جنگل سنگده با درختان سر به فلک کشیده راش به خصوص در فصل برگ‌ر‌یزان چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.

 

معرفی روستای سنگده

 

در جنوب شرقی شهر ساری، روستای سنگده از توابع دودانگه قرار دارد که از ییلاقات استان مازندران است. از یک طرف جنگل و کوه‌های البرز و از سوی دیگر شالیزار ها، مزارع و باغ‌های میوه، جلوه خاصی به این روستا بخشیده است.

 این روستا در کنار منطقه حفاظت‌شده بولا قرار دارد که یکی از زیستگاه‌های پلنگ، گرگ، خرس قهوه‌ای، گوزن و پازن است. در گذشته سنگده را  سید محله یا سیدده می‌گفتند چرا که اکثر مردم این روستا سید بودند. این روستا در سال ۱۳۸۵ نزدیک ۱۵۲۸نفر جمعیت داشته است.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



جاذبه های جنگل سنگده

 

جنگل راش

 

 این جنگل منطقه‌ای چند هکتاری در ارتفاع ۹۰۰ متری از سطح دریا و در دل جنگل‌های اطراف روستای سنگده است که به زبان محلی مازندرانی “مرسی سی” گفته می‌شود. البته تنوع گونه گیاهان و درختان در جنگل روستای سنگده خیلی زیاد است. همچنین در ارتفاعات پایین‌تر این جنگل می‌توانید درخت گیلاس وحشی، ون یا زبان‌گنجشک و انواع مختلفی از افرا را ببنید و لذت ببرید. درخت راش به علت مقاوم بودن به سرما در ارتفاعات بالای هزار و ۵۰۰ متر تا دو هزار متر بیشترین فراوانی و رشد را دارد .

قد درخت‌های راش در این جنگل به ۴۰ متر هم می‌رسد و به صورتی باورنکردنی منظم و مرتب در کنار یکدیگر رشد کرده‌اند، گویی ستون آسمان هستند.

اگر قصد یک جنگل‌نوردی درست و حسابی را داریم، بهترین انتخاب ما جنگل راش در سنگده است.

 

آبشار اوبن

 

در سفر به جنگل سنگده، حتما سری هم به آبشار اوبن بزنید. آبشار اوبن، مرز بین سمنان و مازندران است و ارتفاعش از سطح آب‌های آزاد به حدود ۱۸۰۰ متر می‌رسد. برای دسترسی به این آبشار که آبش به شیرین‌رود و بعد به رودخانه تجن می‌ریزد، باید از مسیری جنگلی در جنگل راش عبور کنیم. رسیدن به این آبشار تنها از طریق جاده روستایی و بعد با پیاده‌روی از بین جنگل ممکن است.

 

رودخانه هفت لول


از میان جنگل راش رودخانه‌ای خروشان به نام رودخانه کسلیان می‌گذرد که زیبایی و طراوت منطقه را چندین برابر و خستگی راه را بی‌معنا می‌کند. محلیان به این رودخانه هفت لول می‌گویند.

علاوه بر هفت لول این جنگل دارای چشمه‌ها و رودخانه‌های بسیاری است. یکی از این چشمه‌ها، چشمه‌ای است که در کنار آن یک آلاچیق بزرگ با معماری خاص به نام تلار سربند قرار گرفته است. گفتنی است که آب روستای سنگده را همین چشمه تامین می‌کند.


پیاده‌روی در جنگل


  در گوشه گوشه این جنگل زیبایی‌هایی وجود دارد که ما را مسحور می‌کند. در جاده، جادویی‌اش قدم بزنید و برای لحظاتی، آرامش را تجربه کنید. با یک پیاده‌روی سبک و آرام نیم ساعته می‌شود به انتهای جنگل راش رسید. شیب ملایم و هوای خنک، پیاده‌روی در جنگل را دلپذیرتر می‌کند.

 

کمپینگ

 

اگر خسته شده‌اید می توانید همراه با دوستان بساط کمپینگ و پیک نیک را برپا کنید و در این محیط دل‌انگیز از گذر زمان لذت ببرید. البته حواستان باشد که با ریختن زباله و یا روشن کردن آتش در محل نامناسب به این زیبایی‌ها آسیب نزنید.


عکاسی


درختان زیبا و بلند، خروش رودخانه و ریزش آبشار سوژه‌هایی بکر و تماشایی برای عکاسی هستند. پس دوربین عکاسی‌تان را جا نگذارید.

 

بهترین زمان سفر به جنگل سنگده

 

از اواخر اردیبهشت ماه تا اواسط پاییز، بهترین زمان سفر به جنگل سنگده زیباست، هرچند که هر فصل این جنگل، زیبایی خاص خودش را دارد. برگ‌های تازه روی شاخه‌ها در بهار، نسیم خنک تابستان،  هزار رنگ برگ‌های پاییزی ریخته شده در جاده‌های جنگلی و لباس سفید برف بر تن درختان در زمستان هر کدام به زیبایی منحصر به خود را داراست.

در زمستان به ویژه در دی و بهمن جاده‌های این منطقه به دلیل برفگیر بودن، بسته می‌شود. همچنین روزهای بارانی نیز ممکن است بارش، موجب لغزنده شدن مسیر و حتی ریزش سنگ و سنگریزه شود.

 

جاذبه های دیدنی نزدیک به جنگل سنگده

 

در نزیکی این جنگل زیبا، دشت سرسبز بندبن قرار دارد. پوشش گیاهی و درختچه‌های ازگیل وحشی و زرشک در دشت زیبای بندین خودنمایی می‌کند. دومین مکان نزدیک به جنگل سنگده، قله‌های نروخرو، با ارتفاعی نزدیک به سه هزار و ۶۲۰ متر می باشد که یکی از زیباترین قله‌های جنوب شهرستان ساری و سوادکوه است که کوهنوردان زیادی در فصل تابستان به این جاذبه طبیعی سفر می‌کنند.

 

منابع:مجلات اینترنتی سفرزون، اسنپ تریپ

 

 

 

مرتبط:

غار و پناهگاه قلعه بزی در اصفهان