سوغات شهرستان رامسر

سوغات شهرستان رامسر

  • مجله چتراتا
172

رامسر، شهر زیبای استان مازندران هر ساله هزاران گردشگر را جذب می‌کند. رامسر عروس شهرهای مازندران است که آب و هوای معتدل و مرطوب دارد و به دلیل نزدیکی به جنگل و دریا طرفداران زیادی دارد. رامسر سوغاتی‌های بسیار خوشمزه و متنوعی هم دارد و بسیاری از سوغاتی‌های مشهور استان مازندران در این شهر قابل‌دسترسی است.


رامسر، شهر زیبای استان مازندران هر ساله هزاران گردشگر را جذب می‌کند. رامسر عروس شهرهای مازندران است که آب و هوای معتدل و مرطوب دارد و به دلیل نزدیکی به جنگل و دریا طرفداران زیادی دارد. رامسر سوغاتی‌های بسیار خوشمزه و متنوعی هم دارد و بسیاری از سوغاتی‌های مشهور استان مازندران در این شهر قابل‌دسترسی است. در این مطلب به سراغ بررسی سوغاتی‌های خوشمزه رامسر رفته‌ایم. با ما همراه باشید تا این خوراکی‌ها و صنایع‌دستی رامسر را بهتر بشناسید. برای اجاره و رزرو اقامتگاه در رامسر می‌توانید از طریق سایت چتراتا اقدام نمایید.

 

اطلاعات کلی شهر رامسر

 

رامسر این شهر توریستی ایران، ویژگی‌های بسیاری دارد که آن را از دیگر مقاصد در کشور عزیزمان متمایز می کند؛ اما این مشخصه ها چه هستند که سبب تمایز رامسر با دیگر شهرها می شوند. در ادامه با آنها آشنا می شویم:

 

نژاد و زبان: مردم رامسر بخشی از قوم گیلک هستند و به زبان همین قوم یعنی گیلکی صحبت می کنند. البته زبان فارسی نیز در این شهر رایج است و بخش بزرگی از مردم شهر نیز از قوم های مهاجر ترک زبان محسوب می شوند.

 

جمعیت: بر اساس آخرین سرشماری کشوری در سال 1395، جمعیت شهرستان رامسر 74179 تن است.

 

اقتصاد: اقتصاد شهر رامسر بیشتر بر پایه گردشگری، کشاورزی و باغداری، ماهیگیری و جلب سرمایه های داخلی از شهرهای مختلف ایران است. رامسر به عنوان شهری توریستی در طول سال میزبان هزاران گردشگر است و انواع فعالیت های گردشگری مانند اجاره ویلا و خانه، بازدید از جاذبه های مختلف، انجام تفریحات ساحلی و خرید صنایع دستی چرخ اقتصاد این منطقه را به گردش در می آورد. در کنار اینها باغداری و کشاورزی با محصولاتی مانند انواع مرکبات، کیوی، برنج و ... بخش دیگری از اقتصاد این شهر را تشکیل می دهند. از دیگر محصولات شهر رامسر می توان به عسل، گل گاوزبان، چای، سبزی های محلی، انواع لبنیات محلی، ماهی های دریایی و پرورشی و ... اشاره کرد.

 

شهرهای خواهرخوانده: از میان شهرهای مختلف دنیا سه شهر پورمونت شیلی، الوکره قطر و شیراز ایران با رامسر خواهرخوانده اند.

 

سوغات رامسر

 

ترشی

 

ترشی از سوغاتی‌های محبوب شهرهای شمالی کشور به‌خصوص رامسر است. ازجمله ترشی‌های پرطرفدار شمالی می‌توان به ترشی بادمجان، سیرترشی، هفت‌بیجار، لیته و ترشی مرکبات اشاره کرد.



 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر


 

ماهی

 

ماهی از سوغاتی‌های تمام شهرهایی است که با دریا مرز مشترک دارند. بسیاری از افراد معتقد هستند که ماهی‌های جنوب بسیار لذیذتر از ماهی‌های دریای شمال کشور است، ولی دریای خزر هم ماهی‌های بسیار لذیذی دارد. ازجمله ماهی‌های خوشمزه شمالی می‌توان به قزل‌آلا، ماهی آزاد یا سالمون، اردک‌ماهی، ازون برون، سوف و کلیکا اشاره کنیم. فروش ماهی‌دودی و ماهی شور در بسیاری از بازارهای شمالی رواج دارد و این ماهی‌ها دیر فاسد می‌شوند.

 

یکی از محصولات اصلی دریای شمال کشور خاویار است. بیش از ۹۰ درصد خاویار دنیا از دریای خزر تأمین می‌شود و خزر بزرگ‌ترین منبع خاویار دنیا است. گونه‌های ماهی‌های خاویاری که در دریای خزر زندگی می‌کنند، عبارت‌اند از فیل‌ماهی، تاس ماهی، روسی یا چالباش، قره برون، ماهی شیب و ازون برون.

 

مرکبات

 

احتمالا بارها در سفر خود به شمال کشور، باغ‌های مرکبات شهرهای مختلف آن را دیده‌اید. مرکبات از جمله سوغاتی‌های معروف و پرطرفدار شهرهای شمالی به شمار می‌رود که از خاصیت فراوانی هم برخوردار است.

 

مرکباتی همانند پرتقال، نارنج، لیمو شیرین، لیمو ترش و نارنگی در اکثر شهرهای شمال کشور علی‌الخصوص، لنگرود، رودسر، چابکسر و رامسر موجود است، بنابراین اگر تاکنون برایتان سوال بود که سوغات رامسر چیست ، باید گفت که یکی از مهم‌ترین سوغات این شهر را مرکبات تشکیل می‌دهد، به طوری که بسیاری از خانه‌های ویلایی این شهر و دیگر شهرهای شمالی، دارای درختان مرکبات هستند.

 

نان خلفه یا خرفه

 

یکی از نان‌های بسیار خوشمزه و معروف گیلان که طعم بی‌نظیری دارد را می‌توان نان خلفه یا کشتا معرفی کرد. این نان در همه روزهای سال و تقریبا همه شهرهای استان گیلان پخت می‌شود، اما تهیه آن در روز سیزده بدر رواج بیشتری دارد.

 

مواد تشکیل‌دهنده این نان شامل کدو پخته شده با شکر، آرد گندم، آرد برنج، پودر تخم خرفه و مقدار کمی نمک می‌شود.

 

روش آماده‌سازی خمیر و پخت آن به شیوه خاصی نیاز دارد که تنها به دست افراد گیلانی خوشمزه خواهد شد. خمیر این نان نیازمند ورز زیادی بوده و باید حتما در قسمت پشت گمج (یک ظرف سفالی گیلانی) و بر روی هیزم پخته شود. گیلانی‌ها معمولا این نان را با تخم مرغ پخته میل می‌کنند.

 

رب انار

 

اگر در بازارهای سنتی یا خیابان‌های شهرهای شمالی قدم بزنید، با تعداد زیادی از افراد محلی که مشغول فروش رب انار هستند، مواجه خواهید شد.

 

رب انار خواص بسیاری برای سلامت بدن دارد و دارای طعم بی‌نظیری است. این رب در انواع غذاهای گیلانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر آن اشتهای شما را هم دوچندان خواهد کرد.رب انار از سوغات معروف شهرهای شمالی، علی‌الخصوص شهر رشت به شمار می‌رود و می‌تواند یک انتخاب مناسب برای خرید سوغات باشد.

 

آغوزنون

 

آغوزنون یکی از شیرینی های خوشمزه مازندران است که در بسیاری از جشن های مازندرانی برای پذیرایی از آن استفاده می شود. آغازنون یکی از شیرینی های مخصوص شب یلدا هم هست و در شب یلدا در کنار سایر خوراکی ها از این شیرینی هم استفاده می شود. آغازنون به دو شکل خام و پخته سرو می شود و به شکل خام این شیرینی پیس گِنده گفته می شود.

 

مرواربافی

 

مرواربافی یکی از رشته‌های صنایع‌دستی است که در شهرهای شمالی ازجمله رامسر رایج است. مروار درواقع چوب ترکه‌ای است که پس از تهیه شدن به سه یا چهار قسمت تقسیم می‌شوند و در آب جوشانده شده و بافته می‌شوند و پس از بافته شدن باید به آن‌ها زمان داد تا خشک شد.

 

مروار زردرنگ است و وقتی روغن جلا روی آن قرار می‌گیرد، به رنگ طلایی درمی‌آید. مروار نامرغوب به رنگ سبز با سیاه است و هرچه رنگ آن طلایی‌تر باشد، از کیفیت بیشتری برخوردار است.

 

نمدبافی

 

نمدبافی هم از دیگر صنایع‌دستی است که در گذشته در رامسر رواج داشته، ولی امروز رو به فراموشی رفته است.

 

 نمد از پشم طبیعی ساخته می‌شود و به اشکال متفاوتی ازجمله گرد، بیضی، مستطیل درمی‌آید. نمدبافی هنری سخت و زمان‌بر است، نمدی که بیشتر مشت‌ومال خورده باشد، قیمت بالایی دارد و از دوام بیشتری هم برخوردار است. همین مسائل باعث شده تا افراد کمتری در روستاها نمدبافی را به‌عنوان شغل خود انتخاب کنند.

 

چادرشب بافی

 

چادرشب بافی یکی از هنرهایی است که در گذشته زنان روستاهای رامسر به آن مشغول بودند و هرچه به مدرنیته نزدیک شده‌ایم، این هنر هم رو به فراموشی رفته است. بافت چادرشب زحمت زیادی دارد و در تهیه آن از پارچه‌های رنگارنگی استفاده می‌شود و درنتیجه کالای نهایی قیمت ارزانی نخواهد داشت. تمام این عوامل دست‌به‌دست هم داده‌اند تا امروز چادرشب بافی رو به فراموشی برود و کمتر افرادی به این کار مشغول باشند. چادرشب بافی که نام آن در مازندران لاون بافی است ، هم‌اکنون در شهرهای رامسر، آلاشت، لفور و هزار جريب بهشهر بافته می‌شود.

 

زیتون

 

و اما زیتون این سوغات مشهور رامسر، زیتون یکی از محبوب‌ترین سوغاتی‌های رامسر است و اگر روزی به این شهر سفر کردید، خرید زیتون‌پرورده را فراموش نکنید. امروز زیتون با شکل‌های خاصی عرضه می‌شود؛ نوعی زیتون در بازار شهرهای شمالی به فروش می‌رسد که هسته آن درآورده شده و به‌جای هسته از فلفل یا سیر استفاده شده که این نوع از زیتون‌ها هم بسیار لذیذ است.

 

برنجک

 

شیرینی‌های سنتی مازندران بسیار متنوع هستند و برنجک هم جزء یکی از بهترین آن‌ها محسوب شده که از برنج تهیه می‌شود.

 

این شیرینی در میان مردم مازندران از محبوبیت خاصی برخوردار بوده و بیشتر در جشن‌ها و مهمانی‌ها سرو می‌شود. برای تهیه این شیرینی سنتی نیاز به برنج، شکر، آب، روغن و آب‌لیمو است. ظاهر برنجک بسیار شکیل بوده و بافت پفکی و تردی دارد. حتما این شیرینی سنتی را به عنوان سوغات برای خانواده و دوستان خود تهیه کنید.

 

پشت زیک

 

شیرینی پشت زیک از دیگر شیرینی های خوشمزه استان مازندران است که در شهر رامسر هم پخته می شود. در تهیه پشت زیک از کنجد، شکر، گردو و عسل و کره استفاده می شود. این شیرینی در بسیاری از نقاط استان به جای قند در کنار چای استفاده می شود.

 

برنج

 

برنج شمال هم دیگر نیازی به معرفی و تعریف ندارند. همه ما شمال کشور را به برنج های خوشمزه و خوش عطرش می شناسیم.

 

عسل

 

عسل ارمغان شهرهای شمالی کشور است که در کوه‌های مازندران یافت می‌شود. عسل دامنه کوه‌های مازندران بسیار ناب و خوشمزه است و اگر روزی به رامسر سفر کردید، خرید عسل کوهی را فراموش نکنید.

 

رشته به رشته

 

رشته‌به‌رشته شیرینی محبوب استان مازندران است که از گردو، رشته آرد برنج، خاک قند، هل، روغن تهیه می‌شود و طرفداران زیادی دارد. رشته‌به‌رشته مازندرانی طعم بسیار خوب و لذیذی دارد. اگر روزی گذرتان به هر یک از شهرهای این استان افتاد، امتحان کردن رشته‌به‌رشته را فراموش نکنید.

 

کلوچه و کوکی

 

یکی از محبوب‌ترین سوغاتی‌های شمال کشور کلوچه و کوکی است که تقریبا در تمام شهرهای شمالی پیدا می‌شود. کلوچه درواقع نوعی شیرینی است که در تهیه آن از آرد، شکر و روغن استفاده می‌شود و در سال‌های اخیر متداول است که در مغزی هر یک از کلوچه‌ها از طعم خاصی مثل گردو یا پرتغال استفاده می‌شود.

 

اما کوکی نوعی شیرینی است که در سال‌های اخیر بسیار محبوب شده است و بسیاری از گردشگران کوکی را به کلوچه ترجیح می‌دهند. در کوکی دیگر خبری از مغزی با طعم‌های مختلف نیست و روی کوکی تکه‌های شکلات وجود دارد.

 

منابع : مجلات اینترنتی کجارو ، تاپ تراول ، کارناوال 

مرتبط:

معرفی رستوران های سنتی و قدیمی رشت