همه چیز در مورد خلیج گواتر

همه چیز در مورد خلیج گواتر

  • مجله چتراتا
172

گواتر نام خلیجی است که شاید تا بحال حتی یک‌بار هم اسمش را نشنیده باشید اما این خلیج دلربا و منحصربفرد در داخل مرزهای ایران جاخوش کرده و درست مثل ده‌ها جاذبه عجیب و جذاب این سرزمین از نگاه‌ها به دور مانده است. این خلیج زیبا در منتهی ‌الیه شرقی ایران قرارگرفته و جز جاده‌هایی که یک‌راست به دریا ریخته‌اند، همنشین دیگری ندارد. این خلیج‌زیبا در محدوده استان سیستان و بلوچستان و در داخل مرزهای سیاسی شهرستان نام‌آشنای چابهار، در امتداد سواحل جادویی مکران و دریای عمان قرار گرفته است.


گواتر نام خلیجی است که شاید تا بحال حتی یک‌بار هم اسمش را نشنیده باشید اما این خلیج دلربا و منحصربفرد در داخل مرزهای ایران جاخوش کرده و درست مثل ده‌ها جاذبه عجیب و جذاب این سرزمین از نگاه‌ها به دور مانده است.

این خلیج زیبا در منتهی ‌الیه شرقی ایران قرارگرفته و جز جاده‌هایی که یک‌راست به دریا ریخته‌اند، همنشین دیگری ندارد. این خلیج‌زیبا در محدوده استان سیستان و بلوچستان و در داخل مرزهای سیاسی شهرستان نام‌آشنای چابهار، در امتداد سواحل جادویی مکران و دریای عمان قرار گرفته است.

 

مسیر چابهار تا گواتر

 

در طی این مسیر بهتر است دوربین‌تان را آماده کنید، زیرا از همان ابتدای مسیر در دو سوی جاده کوه‌هایی به شما زل زده‌اند که شکل و شمایل عجیب‌شان حس بودن در سیاره‌‌ای ناشناخته را متبادر می‌کند. کوه‌هایی که در طول هزاران سال با فرسایش دست و پنجه نرم کرده و با این رنگ عجیب و غریب‌شان تمام جاده را مسحور خود کرده‌اند.

همچنین جاده علاوه بر این کوه‌های زیبا درست به موازات سواحل جادویی مکران به پیش می‌رود.

 

روستای گواتر، خلیج گواتر

 

خلیج گواتر در مقایسه با خلیج چابهار کوچکتر است، اما همین خلیج کوچک بین مرزهای سیاسی ایران و پاکستان دو نیم شده است. نیمی از خلیج در مرزهای ایران و نیمی دیگر در مرزهای آبی پاکستان واقع شده است و همسایگان پاکستانی آن را "گوادر" می‌نامند. "گوادر" یا "گواتر" در منتهی‌الیه جنوب غربی پاکستان و طبیعتا در منتهی‌الیه شرقی ایران قرار گرفته و برای هر دو سرزمین از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است.

 

گواتر،خلیجی رو به اقیانوس

 

نقشه‌های جغرافیایی می‌گویند اگر از این خلیج کوچک راهی اقیانوس‌ شوید می‌توانید یکسره خودتان را به قطب جنوب برسانید آن‌هم بدون اینکه یک تکه خشکی را بر سر راه خود ببینید. سال‌ها قبل، در روزگاری که گواتر اینقدر آرام و مسکوت نمانده بود بازرگانانی از سرزمین هند و پاکستان برای تجارت با سرزمین‌های دوردست آفریقایی خلیج گواتر را برای تردد برمی‌گزیدند اما حالا ردپای هیچ تاجری در این سرزمین به چشم نمی‌خورد گویی علاوه بر تاریخ آدم‌های عصر حاضر نیز این سرزمین را فراموش کرده‌اند.

 

موج‌شکن‌های گواتر

 

محلی‌های گواتر می‌گویند ارتفاع امواج خلیج وقتی به ساحل صخره‌ای می‌رسند گاهی تا 5 متر هم می‌رسد. البته این ارتفاع مختص دورانی است که هنوز سر و کله بادهای موسمی پیدا نشده است. با وزش بادهای موسمی که حوالی تیر تا اواخر مرداد شروع به وزیدن می‌کنند گاهی ارتفاع امواج به 15 متر هم می‌رسد که جان می‌دهد برای موج‌سواری آن‌هم از نوع حرفه‌ای!

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



مکان های گردشگری نزدیک به خلیج گواتر

 

دریاچه صورتی

 

دریاچه صورتی چابهار از شگفتی هایی است که باید از آن دیدن کرد. چابهار در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و از شهرهای جنوب شرقی آن به شمار می رود. این شهر دارای آب و هوایی معتدل مانند بهار است از این رو چابهار نامیده می شود.

  یکی از دلایل مهم رنگ صورتی دریاچه فعالیت پلانکتون های گیاهی است که از طریق جریانات دریایی نیز تعدادشان زیاد می شود. فاصله دریاچه تا جاده زیاد نیست و می‌توانید بعد از پارک کردن ماشین‌ها کنار جاده،‌ مسیر حدودا پنج دقیقه‌ای را پیاده طی کنید.

 

کوه‌های مینیاتوری

 

یکی دیگر از جاذبه های دیدنی بندر چابهار کوه های مینیاتوری یا مریخی اطراف این شهر است. با دیدن این کوه ها چنین تصور می شود که مرتب مورد اصابت شهاب سنگ قرار گرفته اند.‌ این کوه های زیبا در مسیر خلیج گواتر و کمی بعد از تالاب لیپار در سمت چپ جاده و در فاصله حدود ۴۵ کیلومتری از چابهار قرار دارند.

 

بندر بریس

 

در پنجاه و پنج کیلومتری شهر چابهار به سمت گواتر، بندر بریس قرار دارد. اگر از کناره‌های سواحل طلایی مکران به سمت شرق برویم و به جاده‌ ای پرپیچ و خم برسیم که بین کوه‌های مینیاتوری و دریای عمان قرار گرفته، جاده‌ ای که ما را به بندر بریس می‌رساند را می بینیم.

زیباترین بخش این بندر یک صخره بلند در کنار ساحل است که به مکانی محبوب برای گرفتن عکس‌های یادگاری تبدیل شده است.

 

پسابندر

 

این روستای زیبا هم در مسیر همین جاده جاخوش کرده است و حتما باید سری به آن بزنید. بندر این روستا یا همان بندر پسابندر را خیلی‌ها یکی از زیباترین و آرام‌ترین بندرهای ایرانی می‌دانند که البته زیر نام بندر چابهار جای برای عرض اندام ندارد. لنج‌های پهلو گرفته در بندر پسابندر خود دنیایی از زیبایی را به نمایش می‌گذارند.

 

منابع: مجلات اینترنتی الی گشت، سیری در ایران، فانزی

مرتبط:

معرفی روستای کلوان البرز