ده غذای سنتی شیراز و ده مقصد مهم گردشگری در شیراز

ده غذای سنتی شیراز و ده مقصد مهم گردشگری در شیراز

  • مجله چتراتا
172

در اینجا می‌خواهیم ده غذای سنتی شیراز و ده مقصد مهم گردشگری در شیراز را به شما معرفی کنیم. شیراز که به پایتخت فرهنگی ایران مشهور است، با فرهنگی غنی و مردمانی مهربان می‌تواند یکی از بهترین مقاصد مسافرت در ایران باشد. شیراز خانه بسیاری از مشهورترین مفاخر ایران است و در دوران های بسیاری پایتخت ایران بوده است که این امر باعث می‌شود تا بناهای تاریخی و فرهنگی بیشماری در این شهر وجود داشته باشد. معمولا نظر تمام مسافران این شهر این است که یکبار مسافرت به شیراز کافی نیست.

در اینجا می‌خواهیم ده غذای سنتی شیراز و ده مقصد مهم گردشگری در شیراز را به شما معرفی کنیم. شیراز که به پایتخت فرهنگی ایران مشهور است، با فرهنگی غنی و مردمانی مهربان می‌تواند یکی از بهترین مقاصد مسافرت در ایران باشد. شیراز خانه بسیاری از مشهورترین مفاخر ایران است و در دوران های بسیاری پایتخت ایران بوده است که این امر باعث می‌شود تا بناهای تاریخی و فرهنگی بیشماری در این شهر وجود داشته باشد. معمولا نظر تمام مسافران این شهر این است که یکبار مسافرت به شیراز کافی نیست. شیراز در تمام طول سال مسافران بسیاری را به خود جلب می‌کند، بنابراین همیشه قبل از سفر، از رزرو و اجاره اقامتگاه در شیراز اطمینان حاصل فرمایید.

ده غذای سنتی شیراز

همانطور که گفتیم شیراز یکی از غنی ترین شهرهای ایران از لحاظ فرهنگ می‌باشد و مگر می‌شود شهری با چنین فرهنگ غنی ای غذاهای سنتی خوشمزه نداشته باشد. در ادامه ده غذای سنتی .شیراز را بررسی می‌کنیم

کلم پلو، غذای سنتی شیراز

از هرچه بتوان گذشت از کلم پلوی شیرازی نمی توان گذشت. بعد از خوردن کلم پلوی شیرازی حتما به اولین کسی که این غذا را پخته دست مریزاد خواهید گفت. این غذای شیرازی از کلم قمری، پیاز، آرد نخودچی، گوشت چرخ کرده، برنج و سبزی معطر پخته می شود. طبخ این غذا راحت است. شیرازی ها اغلب کلم پلوی شیرازی را با سبزی خوردن، ماست و سالاد شیرازی می خورند. در سفر به شیراز یکی از بهترین رستوران های این شهر را پیدا کنید و کلم پلوی شیرازی را امتحان کنید.

شیرازی پلو

شیرازی پلو بسیار هوس انگیز است. عطر، بو و شکل ظاهری آن حسابی اشتهای تان را باز می کند. تنوع زیادی از پلوها در غذاهای شیرازی دیده می شود. این پلوها بیشتر در مجالس پخته می شوند. در میان پلو های شیرازی، شیرازی پلو چیز دیگری است. برنج، مرغ، زرشک، زعفران، بادمجان و ماست مواد اصلی این غذای شیرازی هستند.

دوپیازه آلو

اگر اهل شیراز نباشید، حتما اولین بار با خوردن دو پیازه آلو تعجب کرده اید. احتمالا در حین خوردن این غذا دنبال آلو گشته اید. اما در این غذای شیرازی خبری از آلو نیست. در لهجه مردم شیراز آلو به معنای سیب زمینی است. این غذای ساده و در عین حال خوشمزه از مقداری پیاز، سیب زمینی، ادویه و غیره تهیه می شود. البته برخی به آن رب، گوجه فرنگی و گوشت نیز اضاقه می کنند. دوپیازه آلو یکی از غذاهای شیرازی است که با نان خورده می شود. این غذای ساده می تواند پیشنهاد خوبی برای سفره های شما هم باشد.

شکر پلو

در میان غذاهای شیراز، شکر پلو غذای دیگری است که باید امتحان کنید. البته اگر با طعم شیرین در غذا مخالف نیستید! مواد اصلی این غذای شیرازی، شکر، برنج، پسته، بادام، پوست نارنگی و زعفران است. شکر پلوی شیرازی عطر و طعم بی نظیری دارد. بعید است بتوانید دربرابر آن مقاومت کنید.



 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



لوبیا پلو

این پلو تقریبا با همه ذائقه ها سازگار است. البته لوبیا پلوی شیرازی با لوبیا پلویی که تا به حال خورده اید فرق دارد. این پلو با نوعی لوبیا به نام لوبیای چشم بلبلی پخته می شود. دیگر مواد اصلی این غذای شیرازی، برنج، شوید، زعفران، دارچین و غیره است. لوبیا پلوی شیرازی را در کنار انواع خورشت ها سرو می کنند یا روی آن گوشت چرخ کرده می ریزند.

اشکنه شیرازی

این غذا راحت پخته می شود و در عین حال، بسیار مقوی و خوشمزه است. اشکنه شیرازی جزو غذاهای شیرازی است که بیشتر در وعده شام خورده می شود. پیاز داغ را با نعناع و شنبلیله تفت می دهند و سپس تخم مرغ را به آن اضافه می کنند. این غذای شیرازی را می توانید با نان خشک که در میان شیرازی ها بسیار پرطرفدار است میل کنید.

قورمه به

یکی از غذاهای سنتی شیراز قورمه به می‌باشد. از اسم این غذا باید حدس زده باشید که طعم شیرینی دارد. اگر شما هم از طعم شیرین غذا لذت می برید با خوردن این غذای شیرازی عاشقش می شوید. قورمه به، علاوه بر طعم خوشمزه اش بسیار مفید و مقوی است. مواد اصلی دیگر این غذا، گوشت، زعفران، پیاز و ادویه است.

کوفته هلوی شیرازی

شکل ظاهری این غذای شیرازی شبیه کوفته تبریزی است اما طعم آن بسیار متفاوت است. مواد اصلی کوفته هلوی شیرازی، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، تخم مرغ، پیاز، هویج و نرگسی است. گاهی از پیاز داغ و کشمش برای تزیین این غذا استفاده می شود. در سفر به شیراز، خوردن این غذا را از دست ندهید.

یخنی نخود

یخنی نخود یکی از غذاهای اصیل شیراز است که به دیگر نقاط ایران راه پیدا کرده. این غذای شیرازی مانند همان آبگوشت است که از گوشت، سیب زمینی، نخود، پیاز و ادویه جات پخته می شود. در سفر به شیراز خوردن یخنی نخود را از قلم نیاندازید.

رب پلو

اگر گیاهخوار هستید در سفر به شیراز رب پلو سفارش دهید. این پلو با رب انار، گردو، شکر، کشمش و پیاز پخته می شود و طعم خوبی دارد.

ده مقصد مهم گردشگری در شیراز

حافظ شیرازی شاعر قرن 14 و از اهالی شیراز ابیات بسیاری را در وصف زیبایی و شکوه شیراز در دیوان خود نوشته است. این شاعر و عارف بزرگوار از سرمایه های فرهنگی ایران عزیزمان می باشد. شیراز شهری است که بر پایه تاریخ و شعر بنا گردیده است، به شکلی که به پایتخت فرهنگی ایران تبدیل شده است. میتوان گفت 99 درصد از گردشگران که به ایران سفر میکنند علاقه مند به بازدید از شهر شیراز می باشند. به حق شیراز باید در فهرست اماکن بازدیدی هر گردشگری باشد

مجموعه زند وکیل

مجموعه زند شامل ارگ، حمام، مسجد و بازار سنتی است. موقعیت مکانی این مجموعه در مرکز شیراز و در خیابان زند در میان قدیمی ترین خیابان های شیراز و نزدیک ترین و بهترین هتل ها از این شهرستان واقع شده است. ساختمان ارگ کریم خان یا کریم خانی از خارج شبیه به قلعه های قرون وسطی است و از داخل با ساختمان های ایرانی حیاط و حوض و گچ بری های سنتی ساخته شده است. این ساختمان در سلسله زندیه و توسط کریم خان که یکی از پادشاهان عادل این سلسله بود ساخته شده است. در یکی از اتاق ها شما مجسمه شاه و مردم دیگر را مشاهده میکنید که گرد او جمع شده اند و این خود بازگو کننده نوع دوران پادشاهی اوست.

حمام کریم خان

این حمام یکی از حمام های سنتی ایران است که به موزه تبدیل شده است. این حمام پر است از مجسمه هایی که حکایت آن روزگاران را برای شما بازگو میکند و با فرهنگ ایرانی و مردم آن زمان آشنا می سازد.

مسجد وکیل

اماکن مذهبی و عبادتگاه ها با طراحی فوق العاده زیبا نشان دهنده هنر ایرانی است. ایوان دادگاه با کاشی کاری هفت رنگ تزیین شده است و شما می توانید عکس های بی نظیری را تهیه کنید.

بازار سنتی وکیل

در گذشته این بازار، بازار اصلی و مرکزی شیراز بوده است و امروزه به مکانی برای تجمعات جوانان برای خرید تبدیل شده است و هنوز همان محیط سنتی و قدیمی خود را حفظ کرده است. این بازار دارای مغازه های قدیمی برای خرید انواع فرش، ادویه جات، ترشی جات، و صنایع دستی مس فارسی و عتیقه جات است.

ورودی این سایت در حدود 7 دلار برای بازدید کنندگان خارجی است و ساعت بازدید همه روزه از 8:00 صبح تا 6:00 عصر می باشد ولی بازار تا ساعت 8:00 شب همچنان باز است.

آرامگاه حافظ

شمس الدین محمد، معروف به حافظ (1315-1390 میلادی)، کتاب معروف او دیوان (یک مجموعه از شعر) است. امروزه او یکی از محبوب ترین شاعر های ایران است. غزل های او بیشتر از ابراز عشق، معنویت، اعتراض بوده است کار او برای تمام ایرانی ها بسیار مهم بوده است. بسیاری از اشعار او بین مردم به صورت ضرب المثل نقل می شود. بسیاری از آهنگسازان با الهام از شعر های حافظ آهنگسازی میکنند و بسیاری از سروده های او را خوانندگان اصیل ایرانی در ترانه های خود زمزمه میکنند. امروزه از کتاب دیوان حافظ برای پیشبینی و گرفتن فال استفاده میشود، در زمان های خاص مثل نوروز و یا شب یلدا دور هم جمع می شوند و به صورت اتفاقی یکی از اشعار کتاب را باز کرده و میخوانند و بر این باور هستند که شعر منطبق بر آینده آنهاست. آرامگاه حافظ یکی از جاذبه های مهم توریستی در نظر گرفته می شود. بسیاری از شاعران به نام دنیا مثل گوته و نیچه با الهام گرفتن از اشعار حافظ به سرودن شعر می پرداختند. بسیاری از مردم سراسر دنیا به اشعار حافظ معتقد هستند. این آرامگاه در میان باغی بسیار دلنشین در شمال شرقی شیراز واقع شده است و معماری سنتی ایرانی آن بسیار دلنواز است. در کنار این آرامگاه چایخانه های سنتی نیز قرار گرفته است که می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. برای بازدید از یان آرامگاه از 8:00 صبح تا 9 شب فرصت دارید و ورودیه آن برای بازدید کنندگان خارجی در حدود 7 دلار می باشد. 

آرامگاه سعدی

سعدی شاعر قرن 13 هجری یکی از پر آوازه ترین شاعر های شیراز بوده است. این آرامگاه نیز خلوتر از حافظیه نیست و بازدید از آن را حتما به شما توصیه میکنیم. آرامگاه سعدی در باغی پر از گل رز و درختان سرو واقع شده است.

تخت جمشید یا پرسپولیس

این مجموعه با شکوه در ده کیلومتری شمال مرودشت و 57 کیلومتری شیراز واقع شده است. و نمادی با شکوه برای به رخ کشیدن امپراطوری هخامنشیان بیش از 2500 سال پیش بوده است. این مجموعه متعلق به تاریخ همه مردم در سراسر جهان است. از بقایای به جا مانده از این بنا عمر آن را به بیش از 515 سال قبل از میلاد تخمین میزنند. در مکان برای برگزاری جشن های آیینی مثل نوروز و امثال آن استفاده میشده است. این بنا نشان دهنده اوج دستاوردهای سیاسی و معماری ایران باستان است. برای بازدید از این مکان یک روز مجزا را اختصاص دهید چرا که بازدید از این همه عظمت و شکوه ساعت ها به خواهد انجامید.

پاسارگاد

در برنامه خارج از شهر خود حتما بازدید از مجموعه پاسارگاد را نیز قرار دهید. در 50 کیلومتری شمال شیراز مجموعه ای دیگر از شکوه هخامنشیان را خواهید دید. مکانی که در آن مقبره بنیانگذار امپراطوری هخامنشی را خواهید دید.

روستای قلات

اگر برای سفر به شیراز در حال برنامه ریزی هستید بازدید از روستای قلات را از دست ندهید. روستایی در 36 کیلومتری شمال غرب شیراز واقع شده است و چیزی در حدود 45 دقیقه طول میکشد تا از شیراز به این روستا برسید. آب و هوای خوب این مکان را به مکانی بسیار زیبا و راحت تبدیل کرده است. حتی مردم محلی برای گذراندن تعطیلات آخر هفته خود به این مکان زیبا سفر میکنند. این روستا در مکانی کوهستانی واقع شده است و خانه هایی را که روی پله ها ساخته شده اند خواهید یافت. درختان بلند منظره خانه ها پوشانده اند. طبیعیت این روستا واقعا زیباست و زمین های سبز، کوچه های پیچ در پیچ و صدای آبشار نشان از طبیعت بکر این منطقه است و شما را جذب خواهد کرد که از اطراف این روستا نیز بازدید نمایید. در حالی که از کوچه های این روستا گذر میکنید این حس به شما دست می دهد که شما اولین نفر هستید که از این کوچه گذر میکنید و در هر پیچ شما شاهد نمادهایی از گذشته خواهید بود کلیساهای قدیمی، کارخانه تولید آب و صنایع دستی مانند سبد و کفش خواهید بود. در این روستا میتوانید از چای و غذای ایرانی نیز بهرمند شوید.

نقش رستم و نقش رجب

در نزدیکی مجموعه پرسپولیس نقش برجسته های در کوه وجود دارد که به نقش رستم و نقش رجب مشهور شده اند. در این مجموعه آرامگاه 4 تن از پادشاهان هخامنشی قرار گرفته است. نقش برجسته های مهمی از زمان ساسانیان و بنای کعبه زرتشت و نقش برجسته ویران شده از دوران عیلامیان در این مکان قرار دارد. قدیمی‌ترین نقش موجود در نقش رستم مربوط به دوره عیلام است که نقش دو ایزد و ایزدبانو و شاه و ملکه را به تصویر کشیده بود ولی بعدها در دوره ساسانی، بهرام دوم بخش‌هایی از آن را پاک کرد و نقش خود و درباریانش را به جای آن تراشید.

 

مرتبط:

معرفی اقامتگاه بوم گردی رویای کویر در بیابانک