یکی از مقاصد اصلی گردشگران کشور، شهرهای شمالی ایران است که هر ساله بسیاری از آنها این شهرها را میعادگاه اصلی خود می دانند. شهرهایی که به غیر از جاذبه های منحصربفرد غذاهای خوشمزه ای هم دارد.
غذا یکی از نمادهایی است که به خوبی فرهنگ هر
ناحیه را نشان می دهد در شمال ایران هم مردمی خلاق با سالم ترین و بهترین مواد اولیه،
غذاهایی را به وجود آورده اند که اشتها آور و خوشمزه اند.
شمال
ایران پر از غذاهای رنگارنگ است که با چاشنی های بومی، وسوسه انگیز و در کل کشور
معروف شده اند. اگر می خواهید غذاهای شمالی را بیشتر بشناسید در ادامه چتراتا را
همراهی کنید. اگر قصد مسافرت به این منطقه سرسبز را دارید، میتوانید برای رزرو و اجاره ویلا در شمال از ططریق سایت چتراتا اقدام نمایید.
مالابیج یا ماهی شکم پر
یکی
از معروفترین و محبوبترین غذاهای مازندرانی،مالابیج است که طعم بسیار لذیذی دارد
و معمولا در وعده شام صرف میشود. مالابیج در حقیقت به ماهی شکمپری گفته میشود
که بر روی هیزم کبابی شود، اما دو نکته اساسی در طبخ این غذای مازندرانی وجود دارد
که آن را از سایر ماهیهای شکمپری که تابهحال میل کردهاید، متمایز میکند، اول
اینکه ادویهها و مواد میانی به کار رفته در این غذا بسیار مهم هستند، زیرا طعم بسیار
متفاوتی به آن میدهند و نکته دوم اینکه طبخ آن بر روی هیزم قطعا طعم آن را لذتبخشتر
خواهد کرد.
بهتر
است برای طبخ این غذا، ماهی سفید نر تهیه کنید، زیرا گوشت آن سفتتر بوده و طعم لذیذتری
دارد. مالابیج یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه مازندرانی به شمار میرود، بنابراین
اگر به غذاهای دریایی علاقهمند هستید، حتما آن را امتحان کنید.
میرزا قاسمی
میرزاقاسمی
یک غذای شمالی خوشمزه است. اما در سراسر ایران طبخ می شود و بسیار محبوب است.
مهمترین اصل در پخت میرزاقاسمی کبابی کردن بادمجان است. این کار را می توانید بر
روی منقل یا اجاق انجام دهید. نکته بعدی استفاده از سیر فراوان است
خورشت اسفناج
شاید
اسم این غذای محلی کمی عجیب به نظر برسد، اما اسپناساک در حقیقت همان خورشت اسفناج
بوده که ممکن است بارها آن را میل کرده باشید. اسپناساک نام محلی خورشت اسفناج در
مازندران است، اما طعم آن با تمام خورشتهای اسفناجی که تابهحال میل کردهاید،
کاملا متفاوت است.
مواد
تشکیلدهنده این غذای مازندرانی شامل گوشت گاو یا گوسفند، برگ سیر، پیاز، اسفناج،
سبزیهای محلی، ادویههای مختلف و آب است، اما میتوانید در صورت تمایل به آن هویج
هم اضافه کنید.
بیشتر بخوانید :
اناربیج
این غذا تا حدودی شبیه به خورش فسنجان است و
البته غذاهای مخصوص شب یلدا است که در دیگر روزهای سال هم می توانید آن را سر سفره
ی شمالی ها ببینید. این غذای خوش رنگ و هوس انگیز از رب انار، گردو، سبزی قرمه و
گوشت چرخ کرده درست می شود. برای این که این غذا به روغن بیافتد و این ظاهر جذاب
را به خودش بگیرد، معمولا ۲ تا ۳ ساعت روی گاز می ماند تا حسابی جا بیافتد.
باقلاقاتق
باقلاقاتق
از شناخته شده ترین غذاهای گیلانی است که تهیه آن در برخی از دیگر شهر های ایران
هم رایج است. باقلا قاتق با بافت نرم و تقریبا غلیظش، از خوشمزه ترین غذاهای گیلان
است که به همراه کمی ماهی شور طعم بی نظیری پیدا می کند. در تهیه این خورش گیلانی
خوشمزه، باقلای رشتی، شوید، سیر وتخم مرغ به کار می رود.
کال کباب
علارقم
اسم فریبندش در این غذا خبری از کباب نیست. کال کباب مثل بیشتر غذاهای شمالی طعمی
ترش دارد و در تهیه آن از دانه های انار استفاده می شود. این غذای خوشمزه گیلانی
ترکیبی از بادمجان، گردو، انار، چوچاق (سبزی معطر شمالی) و سیر است.
نازخاتون
یکی
از چاشنیهای معروف و محبوب مازندرانی که بسیار خوشمزه بوده و طرفداران بسیار زیادی
دارد، نازخاتون است. مواد اصلی این چاشنی شامل بادمجان کبابشده، سیر، نعناع، گشنیز،
آب انار یا آبغوره و نمک است. طعم نازخاتون واقعا لذیذ و منحصربهفرد بوده و یک
انتخاب عالی در کنار غذا به شمار میرود که میتواند اشتهاآور باشد.
کباب ترش
کباب
ترش رشتی،یکی غذاهای عروف شمال و محبوب کشور است. برای طبخ این غذا میتوان از
گوشت گوسفند و گوساله استفاده کرد. به غیر از این موارد برای پختن این غذای خوشمزه
شما به موادی مانند گردوی خردشده، سیر، پیاز و رب انار نیاز دارید. در واقع رب
انار است که باعث طعم ترش کباب خواهد شد. به طور معمول گوشت مزهدار شده بعد از اینکه
کباب شد، به همراه کته قالبی آماده خوردن میشود.
آلو مسما
یکی
از بهترین غذای محلی رشت که طرفداران بسیار زیادی در استان گیلان و سایر استانها
کشور دارد، آلو مسما است. برای تهیه این خورشت محلی رشت از گوشت مرغابی یا مرغ
استفاده میکنند. اما ترجیح مردم گیلان گوشت مرغابی است.
مرغ شکم پر
در
فهرست غذاهای مازندرانی نمیتوان از مرغ شکم پر آن گذشت. این غذا بسیار خوشطعم
بوده و از طرفداران زیادی برخوردار است. ترکیبات به کار رفته در این غذا شامل مرغ،
گردو، آلو، قیسی، زعفران، زرشک، آب لیمو یا آب نارنج، پیاز سرخ شده، شکر، نمک،
فلفل و سبزیهای همانند جعفری، گشنیز، نعنا و ترخون هستند.
کهی پلا
کهی
در زبان مازنی به معنای کدو است. نام کهی پلا شاید کمی عجیب به نظر برسد و به گوش
ناآشنا باشد، اما این نام برای اهالی مازندران مژده یک غذای خوشطعم و لذیذ را
خواهد داد. بنابراین کهی پلا همان کدو پلو است. در ترکیب این غذای خوش آبورنگ
مواد غذایی همانند کدو حلوایی رنده شده، برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، زیره، کره محلی
و ادویه به کار میرود. توصیه میکنیم حداقل یکبار طعم کهی پلا مازندرانی را بچشید.
ترشه تره
اگر
ترشی مزه ی محبوبتان است، ترش تره یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که می توانید در
سفر به گیلان امتحان کنید. در تهیه این غذا، تخم مرغ، سیر، خالواش (سبزی سنتی گیلان)،
اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، جعفری، نعنا و شوید به کار می رود. بهتر است موقع سرو،
به این خورش کمی آب نارنج تازه هم اضافه کنید و از طعم منحصر به فرد آن لذت ببرید.
سیر واویج
یک
خورشت گیلانی ساده که معمولا در فصل برگ سیر یعنی پاییز و زمستان در سراسر استان گیلان
زیاد درست می شود. مواد اصلی این غذا برگ سیر، تخم مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن
مایع است.
کدوبره
این
غذای گیاهی کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند را حتما راضی می کند. این غذا با سیب
زمینی، کدو سبز، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و تخم مرغ درست می شود و از آن جایی که
زمان پخت کمی دارند خیلی از خانواده های شمالی در مواقعی که وقت کمی دارند روی آن
حساب ویژه ای باز می کنند.
منابع:
مجلات اینترنتی بیتوته،همگردی
دیدگاه ها