آشنایی با دریاچه اوان

آشنایی با دریاچه اوان

  • مجله چتراتا
172

اوان دریاچه ای هفت رنگ، که هم آسمان را در دل خود جای داده، هم درختان و کوه های بلند قامت اطرافش را. دریاچه اوان، گویی خودش را لا به لای کوه ها پیچانده و پنهان کرده است. برای رسیدن به پیش پایش باید راهی جاده ای شوید که ابتدا شما را تا آسمان و سپس تا دامنه کوه خشچال می کشاند.

اوان دریاچه ای هفت رنگ، که هم آسمان را در دل خود جای داده، هم درختان و کوه های بلند قامت اطرافش را. دریاچه اوان، گویی خودش را لا به لای کوه ها پیچانده و پنهان کرده است. برای رسیدن به پیش پایش باید راهی جاده ای شوید که ابتدا شما را تا آسمان و سپس تا دامنه کوه خشچال می کشاند.

دریاچه اُوان، در 88 کیلومتری شمال شرق قزوین واقع شده است. دریاچه اوان را می توان تابلو هنری زنده ای دانست که فصل ها را برایتان یک به یک و با زیبایی بی پایان به نمایش می کشاند، از بهار سرسبز با صدای پرندگانش، تا تابستانی گرم با پرتو آفتاب، پاییزی هفت رنگ و زمستانی که آن را تمام قد سپید پوش می کند.

دریاچه اوان، به عنوان یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری قزوین در منطقه الموت، میزبان مسافرانی است که برای گذران ساعاتی

به‌یادماندنی، خودشان را به اینجا می رسانند

 

معرفی دریاچه آوان

 

برای رسیدن به دریاچه اوان باید راهی مسیر قزوین و الموت که مسیری تماشائی و پر از دشت های سرسبز و البته کوهستانی و صعب العبور و پر از گردنه های خطرناک و بسیار زیبا است شوید. از رجائی دشت که بگذرید و حدود 3 ساعت که راه بپیمائید به یک دو راهی می رسید. یک راه به سمت الموت می رود و راه دیگر به دریاچه اُوان. پس از طی 8 کیلومتر و گذشتن از روستای سرسبز

زرآباد، گردنه آخر را که رد کنید ، دریاچه اُوان پیدا می شود.

 

مساحت دریاچه

 

ُاوان دریاچه ای است با مساحت 70 هزار متر مربع که در ارتفاع 1815 متری از سطح دریا و در میان چهار روستای اوان، وربن، زوار دشت و زرآباد واقع شده است. عمق دریاچه طبق آخرین برآورد که یک گروه غواصی در سال 92 انجام دادند برابر با 6.8 متر اندازه گیری شده است. هیچ رودی به دریاچه نمی ریزد و آب آن از چشمه های جوشانی که از کف دریاچه به بالا می آید تامین می شود و از سرریز آب دریاچه، مزارع کشاورزی اطراف تغذیه می گردد.

 

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه اوان

 

البته زیبایی دریاچه اوان را درختان تبریزی، بید، چنار، گیلاس، گردو، سیب، آلبالو و … چندین برابر کرده است. آب زندگانی ست و دریاچه اوان نیز به رسم بخشندگی، خانه ی امن جانوران بسیاری ست. اوان در دل خود ماهیانی مانند کپور و قزل‌آلای رنگین‌ کمان و گیاهانی مانند چنگال آبی، نی بن و غوطه ور خوشاب را جای داده و در آسمان اش نیز انواع گنجشک سانان، شاهین، جغذ، زاغ، فاخته و … را. در اطراف دریاچه و دامنه کوه، شغال، کل، بز کوهی، گرگ، گراز، سیاه گوش را هم می توان دید.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



تفریحات در دریاچه آوان

 

دریاچه اوان محل مناسبی برای انواع تفریح‌ها، از جمله قایقرانی است. در فصول معتدل سال می‌توان با کرایه کردن قایق‌های پدالی از زیبایی دریاچه بهره برد. سال‌های گذشته در این منطقه ماهیگیری هم به عنوان یکی از پرطرفدارترین تفریح‌ها در این منطقه انجام

می‌شد اما به دلیل آسیب به اکوسیستم و صدمات جبران‌ناپذیر به آبزیان این منطقه، این فعالیت ممنوع شده‌است.

 

 تفرجگاه دریاچه آوان


امکانات دریاچه اوان برای گردشگران شامل جاده مناسب تا مجاورت دریاچه، سرویس‌های بهداشتی، تخت‌هایی برای نشستن و لذت بردن از طبیعت منطقه و یک بوفه برای تهیه چای و دیگر خوراکی‌ها است. همچنین محل‌های مناسبی برای پارک کردن 

وسایل نقلیه و چادر زدن وجود دارد که نگرانی جای پارک و محل اقامت را از گردشگران دور می‌کند.


بهترین زمان سفر به دریاچه آوان


برای سفر به دریاچه اوان بهترین زمان، اوایل اردیبهشت تا مهر است. در این زمان به دلیل قرار داشتن دریاچه در منطقه کوهستانی، آب و هوا بسیار مطبوع و معتدل است. در آغاز فصل سرما این منطقه بسیار سرد و در مواقعی پوشیده از برف می‌شود اما مکان‌ مناسبی برای علاقه‌مندان به عکاسی از رنگ‌های زیبای پاییز و برف زمستان است.

 

منابع: مجلات اینترنتی الی گشت،سفرزون مگ،ناب رو

 

مرتبط:

جاذبه های گردشگری طرقبه مشهد