در مورد شهر بناب و کباب بناب بیشتر بدانیم

در مورد شهر بناب و کباب بناب بیشتر بدانیم

  • مجله چتراتا
172

کباب بناب با مردم این شهر گره خورده ، در حالی که تاریخی وجود ندارد که این مطلب را به ثبت برساند ودر جایی نوشته نشده ولی از آنجایی که تصاویر ثبت شده بیان می کنند. این غذای سنتی و لذیذ را میتوانیم مختص این شهر وآشپزان این خطه بدانیم که با مهارت بالایی تلاش در طبخ آن با طعم وعطر بی نظیری کردند.

در مورد شهر بناب و کباب بناب بیشتر بدانیم

یکی از شهرستانهای آذربایجان شرقی ،شهر بناب است که از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب غربی این استان واقع شده است. در این شهر غذای سلطنتی قاجاریان که کباب می باشد طبخ می شود و تمام مردم ایران مسافت های زیادی را طی می کنند تا این غذای خوشمزه و لذیذ را در این شهر میل کنند که در واقع این غذا را به عنوان غذای بومی و سنتی این شهر می توان حساب کرد.

کباب بناب با مردم این شهر گره خورده ، در حالی که تاریخی وجود ندارد که این مطلب را به ثبت برساند ودر جایی نوشته نشده ولی از آنجایی که تصاویر ثبت شده بیان می کنند. این غذای سنتی و لذیذ را میتوانیم مختص این شهر وآشپزان این خطه بدانیم که با مهارت بالایی تلاش در طبخ آن با طعم وعطر بی نظیری کردند. اگر در شهر بناب قدم بزنید خواهید دید که تمامی کباب پزی ها و قصابی ها در هر خیابان وگذرگاهی در همسایگی یکدیگر قرار دارند و با یکدیگر همکاری می کنند تا غذای لذیذ به دست مشتریان خود بدهند.

صمد آشپز باشی بنیان گذار سبک طبخ کباب بناب

تاریخچه کباب بناب همانطور که پیش تر گفتم به دوران قاجار باز میگردد ولی سابقه آن نزدیک هشت دهه می باشد وصمد آشپزباشی آن را تاسیس کرد.

   کباب سنگکی شکل و پر ادویه، سبک صمد آشپزباشی

اگرچه که این فرد پای کباب به طعم لذیذ امروزی را به این شهر باز کرد ولی از گذشته تاکنون در شکل وطعم آن اندکی تفاوت را حس خواهید کرد.در آن زمان کباب ها از لحاظ ظاهری به شکل گرد بودند که ادویه زیادی هم در طبخ آن استفاده میشد وسیخ ها هم کوتاه وپهن بودند،این کباب خوشمزه در کنار سبزیجات معطر سرو می شود که طعم آن را دوچندان می کند.

صمد آشپزباشی کباب های خود را که از گوشت تازه تهیه کرده بود درتخم مرغ می خواباند وبنا به درخواست مشتری از گوشت مرغ یا گوشت گوساله استفاده می کرد ودر تمام مراحل پخت از زغال برای طبخ این غذا استفاده می کرد این در حالی بود که مشتری از صفر تاصد کار را میتوانست نظاره گر شود،ولی امروزه گرداوری وطبخ این غذا کاملا مکانیزه شده است ولی همچنان مشتری میتواند مراحل انجام کار را ببیند ولذت ببرد.

   کباب بناب، غذای سلطنتی دوران قاجار

کباب بناب به دلیل اینکه از گوشت تهیه می شود ، جز غذاهای گران محسوب می شود و به همین دلیل قشر مرفه جامعه و اشراف مشتری پای ثابت  صمد آشپزباشی بودند و کباب پزی وی شاهد رفت و آمد روزانه دولتمردان آن روزگار بود که البته در آن روز و روزگار گوشت گران بوده و قشر عادی جامعه کمتر می توانستند چنین غذایی را به صورت مداوم  مصرف کنند. همچنین صمد آشپزباشی در دوران جوانی به واسطه اینکه   در تهران و کرج  مشغول به کار بود با  اغلب سفرا و وزرا و دولتمردان آن روزگار  معاشرت داشت وانها مشتری  ثابت وی به حساب می امدند.

 تقاضای بالای مشتریان عامل افزایش روز افزون کباب پزی ها در بناب علی رغم اینکه این غذای سنتی همانند گذشته طبخ نمی شود ولی هچنان مشتریان خود را دارد،چون کسی نمی تواند از طعم لذیذ این غذا چشم پوشی کند.

این غذا مشتریانی ازهمه قشر ازجمله کارمندان،کارگران....دارد وهمین مشتریان باعث رونق این نوع کباب شدند به طوری که کسبه در نیمه روز برای صرف نهار دکانهای خود را تعطیل کرده و به کباب پزی ها می روند.

   کباب بناب فرصتی برای جذب گردشگر به بناب

 شهر بناب، شهری است که با ساماندهی مناسب کباب پزی ها و فراهم آوردن شرایط مناسب برای پذیرایی از گردشگران، می تواند در رونق صنعت گردشگری و ترویج فرهنگ و سنت های این خطه از ایران زمین همت بگمارد.

   کبابی نگین آذربایجان

در پایان می خواهیم یک جای خوب برای سرو این غذا به شما معرفی کنیم که باعث می شود لذت این غذا را برای شما دوچندان کند  که در کنار مواد اولیه تازه نان تنوری  وماست محلی وسبزی تازه با طعم وعطر بی نظیر هم برای شما سرو می کند و پرسنلی کار آزموده ومجرب دارد که داعما در تلاش برای ثبت بهترین لحظات شما هستند.


مرتبط:

در مورد شهر بناب و کباب بناب بیشتر بدانیم