معرفی غذاهای سنتی تهران

معرفی غذاهای سنتی تهران

  • مجله چتراتا
172

هر شهر و استانی برای خودش نشانه‌هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می‌شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان‌های گردشگری و غذا‌های محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می‌شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آن‌ها دارند.


هر شهر و استانی برای خودش نشانه‌هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می‌شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان‌های گردشگری و غذا‌های محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می‌شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آن‌ها دارند.

تهران نیز به عنوان یکی بزرگترین شهرهای ایران و پایتخت کشورمان، چون پذیرای هر قوم و ملتی از اقصی نقاط کشورمان بوده است فرهنگ و سنتهای متفاوت را در خود ترکیب کرده و تنوع زیادی در آن به وجود آمده است ولی با این وجود توانسته به خوبی از پس این مسئله بر آید و هر ساله گردشگران و توریستهای زیادی را با آغوش باز پذیرا باشد، توریست هایی که همگی مشتاق خوردن غذاهای محلی این شهر هستند. اگر ساکن تهران نیستسد و قصد سفر به این شهر را دارید، می‌توانید برای اجاره و رزرو اقامتگاه روزانه در تهران کلیک کنید.

 با چتراتا همراه باشید تا این بار شما را با غذاهای سنتی پایتخت بیشتر آشنا کنیم.

 

سر گنجشکی

 

از اصلی ترین غذاهای استان تهران، سرگنجشکی است که بسیاری از گردشگران و مسافرانی که از این شهر بازدید می کنند به دنبال صرف لذیذترین سر گنجشکی هستند تا بتواند یکی از خوشمزه ترین غذاهای استان تهران را میل کنند. در سر گنجشگی ،گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، مرزه، رب و پیاز بکار می رود.

 

لوبیا پلو

 

یکی دیگر از غذاهای محلی تهران، لوبیا پلو تهرانی بوده است که در فصل لوبیا سبز درست می شده است. امروزه به علت فریزری کردن مواد در تمام فصول پخته می شود اما در قدیم غذاها بسته به فصل ها تغییر می کردند.

تهرانی ها در لوبیا پلوی مخصوص خودشان ،لوبیا سبز، برنج، گوشت قرمز، پیاز، زردچوبه و فلفل، رب و روغن استفادهمی کردند. گوشت این برنج ترجیحاً گوسفندی استفاده می شود. دارچین زیادی در لا به لای برنج میزنند، کمی گلپر و زعفران ساییده شده برای عطر و طعم بهتر آن مصرف می شود.

 

آش رشته

 

یکی از آشهای خوشمزه ی تهران آش رشته است که در بیشتر مناطق کشورمان تهیه می شود و بسیار مورد پسند می باشد برای پختن یک آش رشته خوشمزه لوبیا چیتی، نخود، عدس، لوبیا سفید، رشته آش، پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ، کشک و سبزی آش لازم است خوردن آش رشته در فصل سرد زمستان بسیار مطبوع و خوشایند است.

 

دمی بلغور جو

 

دمی بلغور جو از دیگر غذاهای سنتی استان تهران به حساب می آید  که از قدیمی ترین غذاهای این شهر بوده و در زمان های دور یکی از پرطرفدارترین غذاهای به شمار می آمد، امروزه نیز در بسیاری از رستوران های سنتی تهران شاهد پخت و سرو این غذا هستیم.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



خورشت قورمه سبزی

 

بدون شک قرمه سبزی، محبوب ترین و مشهور ترین خورش تهران و حتی ایران است. این خورش خوشمزه پای ثابت مهمانی ها و مجالس رسمی بوده و طرفداران بسیار زیادی دارد. برای تهیه این غذای خوشمزه به گوشت ماهیچه تکه ای، لوبیا، سبزی سرخ شده، لیمو و انواع ادویه های خاص نیاز دارید.

 

دمپختک

 

شاید تا به امروز اطلاع نداشتید که  دمپختک یکی از غذاهای اصیل تهران است که بسیار مورد علاقه‌ی خانواده‌های تهرانی است. این غذا بسیار ساده و سریع پخته می شود.

همراه دمپختک، تخم مرغ نیمرو، ماست، ترشی، سالاد شیرازی یا پیاز سرو می شود که طعم غذا را دلچسبتر می کند. اصل این غذا از برنج، باقالی زرد، زردچوبه، پیاز داغ، نمک و فلفل درست می شود که در کنارش از طعم دهنده های دیگر استفاده می شود.

 

اشکنه اسفناج

 

اشکنه اسفناج از دیگر مهمترین غذاهای استان تهران به شمار می آید که از زمان های بسیار دور مورد توجه بسیاری از مردم ایرانی واقع بوده و دارای طعم فوق العاده لذیذی می باشد.

 

آش شله قلمکار

 

از دیگر غذاهای محبوب استان تهران آش شله قلمکار است که از مهمترین مواد لازم برای پخت و تهیه این غذا می توان به گوشت قرمز، سبزی آش، لوبیا چیتی، عدس، گندم، پیاز، کشک، نعناع و برنج  می باشد. امروزه در بسیاری از سفره خانه های سنتی و مناطق گردشگری تهران شاهد سرو این آش هستیم و اگر شما نیز به دنبال یکی از بهترین غذاهای استان تهران هستید می توانید این آش را در اولویت های خود قرار دهید.

 

والک پلو

 

والک گیاهی خوراکی است  که یکی از مهم‌ترین خاستگاه‌های آن دامنه البرز و شمیرانات در استان تهران است. این گیاه بوته‌ای خودرو و معمولا در اواسط بهار برای مصرف خوراکی رشد مناسبی پیدا می‌کند.

در تهران نیز غذاهای مختلفی با برگ‌های این گیاه درست می‌کنند و از غذاهای بومی تهران و شمیرانات محسوب می شود.

 

خورشت قیمه

 

قیمه بعد از قورمه سبزی دومین جایگاه را در سفره های تهرانی ها دارد و در مجالس رسمی و مهمانی ها طرفداران خاص خودش را دارد.

 تهرانی ها برای پخت قیمه ی خوشمزه و دلچسب از گوشت قرمز، لپه، گوجه فرنگی، لیمو امانی و سیب زمینی  سرخ شده استفاده می کنند. مردم تهران در ماه های محرم و صفر قیمه را به عنوان غذای نذری در بین عزاداران پخش میکنند.

 

ته چین فیروزکوهی

 

یکی از خوش آب و رنگ ترین غذاهای سنتی تهران ته چین فیروزکوهی است.تصور کردن ته چین فیروزکوهی با رنگ و لعاب و تکه های قرمز و خوش رنگ لبو حس بسیار خوب و نابی به همه می دهد به همین خاطر طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است.

 می توان گفت این غذا ذوق و سلیقه بی بدیل تهرانی ها را به رخ می کشد.از اصلی ترین مواد مورد نیاز ته چین فیروزکوهی می توان به گوشت و لبو اشاره کرد.

 

منابع : مجلات اینترنتی برترین ها،سفرستان

 

مرتبط:

لیستی از بهترین رستوران های سنتی شهر شیراز