جاذبه های گردشگری منطقه حیران

جاذبه های گردشگری منطقه حیران

  • مجله چتراتا
172

در فاصله سی کیلومتری شهرستان آستارا واقع در استان گیلان، روستایی ییلاقی به نام حیران قرار دارد که یکی از روستاهای بسیار زیبا و مسافر پذیر محسوب می شود. این روستا شامل روستاهای حیران وسطی ، حیران سفلی و حیران علیا می باشد. منطقه حیران مساحتی به وسعت دو هزار و 200 هکتار دارد که از این مقدار هزار هکتار آن متعلق به منابع ملی میباشد و 1200 هکتار به مستثنیات اشخاص تعلق دارد.


در فاصله سی کیلومتری شهرستان آستارا واقع در استان گیلان،  روستایی ییلاقی به نام حیران قرار دارد که یکی از روستاهای بسیار زیبا و مسافر پذیر محسوب می شود. این روستا شامل روستاهای حیران وسطی ، حیران سفلی و حیران علیا می باشد. منطقه حیران مساحتی به وسعت دو هزار و 200 هکتار دارد که از این مقدار هزار هکتار آن متعلق به منابع ملی میباشد و 1200 هکتار به مستثنیات اشخاص تعلق دارد.

 گردنه حیران از دید گردشگران، مهم ترین و با اهمیت ترین جاذبه های روستای حیران می باشد. این گردنه زیبا و دیدنی در مسیر آستارا به اردبیل قرار دارد از یه طرف به دره ای که از رود ارس عبور می کند مشرف است و از طرفی دیگر به کوه های سرسبز. جلوه رویایی این مسیر به خاطر وجود مه در آن منطقه است. این جاده چشم انداز بسیار بی نظیر و رمانتیکی از طبیعت را تجلی می کند که به جرات می توان گفت رقیبی در ایران ندارد.

اکثریت رزوهای سال این گردنه زیر ابرهای پر از مه پنهان شده و چشم اندازی بسیار زیبا از کوهپایه های پوشیده از گل و گیاه و دره ها خلق کرده است و این جلوه به چشم هر رهگذری که می افتد او را شیفته خود می کند.

 گردنه حیران در تابستان آب و هوای معتدلی داشته و در فصل زمستان آن آب و هوایی سرد و کوهستانی را دارا است.

در هر نقطه از این منطقه جاذبه های بی نظیری وجود دارد که لحظات تکرار نشدنی برای هر کس رقم می زند و ما در چتراتا می خواهیم شما را با این منطقه زیبا بیشتر آشنا کنیم.

 

دیدنی‌ها و جاذبه‌های گردشگری گردنه حیران

 

با توجه به طبیعت زیبا و هوای خنک گردنه حیران در نیمه اول سال، حیران به یک کمطقه توریستی و تفریحی تبدیل شده است. حالا دیگر حیران یک جاده ساده نیست و مسافران می‌توانند آنجا توقف کنند و از امکانات استفاده کنند.

 

تله کابین حیران

 

تله‌کابین حیران چند سالی است که افتتاح شده و دارای سی کابین ۶ نفره معمولی و ۳ کابین ویژه است. هر چند طول تله‌کابین حیران زیاد نیست اما اختلاف ارتفاع زیاد آن را جذاب کرده است.

ایستگاه تله‌کابین تقریبا در وسط‌های گردنه حیران است. تله‌کابین بخشی از یک مجموعه تفریحی خصوصی است که هتل و رستوران حیران بخش‌های دیگر آن هستند.

 

دهکده گردشگری حیران

 

این دهکده گردشگری درست در کنار تله کابین واقع شده است و دارای پیست کارتیگ، ترامبولین ، طولانی ‌ترین و بلندترین سورتمه ایران، رستوران، کافی ‌شاپ و مرکز خرید است. این ممجموعه در حال احداث هتل و سوئیت های ویلایی در بالا تله کابین است تا گردشگران در اقامتگاه های راحت از تماشای جنگل فندقلو لذت ببرند. شهر بازی و استخر هم از جمله پروژه های در حال احداث دهکده هستند.

 

مناظری بکر وهوایی مه الود

 

پوشش جنگلی حیران که در دو طرف جاده امتداد دارد و بعد از آن منظره مراتع نیز پیدا می‌شود و در میان آنها کلبه‌هایی نیز به چشم می‌خورند. در این میان دام‌های در حال چرا یا اسب‌هایی که به این سو و آن سو می‌روند، نیز منظره را کامل تر و زیباتر می‌کنند.همه این زیبایی‌ها در گردنه حیران، غرق در فضای مه آلود جاده می‌شوند و بهشتی رویایی را برای گردشگران می‌آفرینند.

ارتفاع بلندترین نقطه این گردنه از سطح آب‌های آزاد تنها حدود هزار و پانصد متر است.

 

روستاهای ناب حیران

 

روستای کشفی

 

از روستاهای زیبای گردنه حیران می توان به روستای کشفی اشاره کرد که زیبایی های طبیعی بسیاری دارد و به خاطر داشتن طبیعتی بهشت گونه به یکی از جاذبه های گردشگری بسیار بی نظیر در این منطقه مبدل شده است و اکثر ورزش دوستان در روزهای مختلف سال جهت کوهپیمایی در این منطقه عازم این روستا می شوند.

 

روستای حیران

 

این روستا که پیش از این هم درباره آن صحبت کرده ایم در سی کیلومتری آستارا واقع است و از روستاهای نمونه گردشگری محسوب می شود که در میان طبیعتی بسیار چشم نواز و سحرانگیز و با یک آب و هوای ییلاقی قرار گرفته است و شامل سه روستای وسطی ، سفلی و علیا می باشد.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



روستای مشند

 

روستای مشند در هجده کیلومتری جاده آستارا به اردبیل قرار گرفته و وجه تسمیه نام آن به زبان تالشی برمی‌گردد. مش در زبان تالشی به معنی زنبور است و مشند یعنی جایگاه زنبور. این روستا نیز طبیعت شگفت‌انگیزی دارد.

جاذبه های خوشمزه  گردنه حیران

 

کندوهای عسل

 

یکی از جاذبه هایی که در طول این مسیر میبینیم، کندوهای عسل است.

عسل های این منطقه بسیار معروف و مرغوب هستند و همراه با سرشیر و شیری که توسط افراد محلی تهیه می شود،صبحانه یا میان وعده ای لذیذ هستند.

 

آش دوغ

 

همچنین در طول مسیر می توان از آش دوغ معروف منطقه نیز بهره برد.به دلیل وجود چراگاه های مناسب، محصولات لبنی و گوشتی کیفیت بالایی داشته و به جرات

می توان گفت که بهترین آش دوغ را می توانید در گردنه حیران امتحان کنید.

 

سورتمه، زیپ‌لاین و کارتینگ

 

در ایستگاه پایینی تله‌کابین یک سورتمه مارپیچ ساخته شده که از میان درختان و در ارتفاع بالا حرکت می‌کند. سورتمه سواری هیجان زیادی دارد که نوجوان‌ها و جوان‌ها عاشقش هستند.

 

پارک ملی هیرکان

 

یکی از ویژگی های گردنه حیران این است که در یک نقطه ی مرزی قرار دارد و با قرار گرفتن در آن در یک سوی جاده، جنگلی انبوه و متعلق به پارک ملی هیرکان را خواهید دید که در کشور آذربایجان قرار دارد.

پارک ملی هیرکان توسط ریاست جمهوری آذربایجان گشایش یافت تا به عنوان یک منبع غنی از گیاهان و جانوران مورد توجه قرار گیرد. به سبب داشتن ویژگی هایی خاص، پیشنهاد ثبت جهانی این پارک ملی نیز مطرح شده است و شاید در آینده شاهد قرار گیری آن در فهرست میراث جهانی یونسکو باشیم.

 

جنگل فندوقلو

 

جنگل‌های زیبای فندقلو در ده کیلومتری نمین و ۳۰ کیلومتری اردبیل قرار گرفته. جنگل‌های فندقلو در ۱۶ هکتار گسترده شده و از این رو اسمش فندقلوست که بیشترین  درختی که در این ناحیه روییده، درخت فندق است.

جنگل های فندقلو یکی از مطبوع‌ترین هواها را دارد، آنطور که وقتی از گرمای هوای شهر به ستوه آمده‌اید رفتن به این جنگل‌ها میتواند برایتان راه نجاتی باشد.

 

منابع : مجلات اینترنتی نمناک،سیری در ایران

مرتبط:

جاذبه های گردشگری میامی سمنان