جاذبه های گردشگری قوچان

جاذبه های گردشگری قوچان

  • مجله چتراتا
172

از شهرستان‌های مهم خراسان رضوی، می توان قوچان را نام برد. قوچان از شمال غربی به بجنورد و از جنوب شرقی به مشهد متصل می‌شود. قوچان در زمستان به ‌دلیل تأثیر جریان‌های هوای سرد سیبری، وجود رشته‌‌کوه‌های هزار مسجد، آلاداغ، محمد بیگ و شاه‌‌جهان بسیار سرد و در تابستان ها معتدل است.


از شهرستان‌های مهم خراسان رضوی، می توان قوچان را نام برد. قوچان از شمال غربی به بجنورد و از جنوب شرقی به مشهد متصل می‌شود.

قوچان در زمستان به ‌دلیل تأثیر جریان‌های هوای سرد سیبری، وجود رشته‌کوه‌های هزار مسجد، آلاداغ، محمد بیگ و شاه‌جهان بسیار سرد و در تابستان ها معتدل  است.

شهر قوچان را با شهر باستاني اشك يا ارسكه يكی دانسته اند. اين شهر در قرون وسطي به نام خبوشان و خوجان معروف بود. اين شهر در زمان هلاكو تجديد بنا شد و نوه‌ هلاكوخان، ارغون خان بروسعت آن افزود. در زمان غازان خان يك معبد بودايي در اين شهر بنا گرديد.

با چتراتا همراه شوید تا مکان های دیدنی قوچان را به شما معرفی کنیم.

 

مکان های دیدنی شهر قوچان

 

دره شمخال

 

با قاطعیت می توان گفت دره شمخال  بهترین جای دیدنی قوچان است که بین گردشگران خراسان و حتی ایران نیز بسیار محبوب است. این دره زیبا در نزدیکی شهر باجگیران و هشتاد کیلومتری شهر قوچان قرار دارد و با پیوستن رودهای فراوان مانند قرجقه، دربادام و شارک در ورودی دره‌، زیبایی خاصی در این منطقه به وجود آمده است.

 

رود اترک

 

رود اترک رودی خروشان و سیل‌گیر در قوچان است که از کوه‌های هزار مسجد روستای یدک سرچشمه گرفته و در طول مسیر پس از گذر از دشت‌های قوچان، شیروان و بجنورد در ناحیه‌ی چات، مرز ایران و ترکمنستان جاری می‌شود.

 

روستای شارک

 

روستای شارک در شمال قوچان قرار گرفته و آب‌و‌هوای معتدل و مطبوع به همراه رودها‌ و آبشارهای فراوان این روستا را به یکی از مکان‌های گردشگری شهر قوچان تبدیل کرده است. چشم‌اندازهای طبیعی این روستا چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



رباط سهل آباد

 

رباط سهل آباد در حاشیه شمالی روستایی به نام سهل آباد در ۵۵ کیلومتری شرق قوچان قرار دارد و روزگاری پذیرای کاروانیان و مسافران خسته از راه بوده است . علت وجودی رباط مزبور در این مکان عبور مسیر فرعی منتهی به جاده ابریشم از همین نقطه می باشد. این بنا مربوط به اوایل دوره صفوی می باشد.

 

سدتبارک

 

سد تبارک به‌دلیل آب‌وهوای مناسب، عبور رودخانه اترک، کوه‌های بلند و باغ‌های فراوان اطراف آن و وجود انبوه گیاهان دارویی، پرندگان و ماهی‌های فراوان، به منطقه‌ای جذاب برای گردشگران تبدیل شده است.

 

یخدان نمد مالها

 

در حاشیه جنوبی جاده قوچان به فاروج، بنایی وجود دارد که به یخدان نمدمالها مشهور است. ساختار این یخدان شامل گنبد مخروطی و چاله نگهداری یخ می باشد که گذشت زمان و عوامل گوناگون، پلکان ، حوضچه و دیوار سایه انداز آن را تخریب نموده است.یخدان نمدمالها یادگاری از معماری دوره قاجار در این ناحیه است.

 

معماری صخره ای کلر

 

اثر صخره ای کلر در چشم انداز یکی از ارتفاعات مشرف بر روستای کلر در بیست و پنج کیلومتری شرق قوچان به صورت حفره هایی وسیع ایجاد شده است . فضای داخلی این معماری صخره ای به طول ۱۲ متر و مشتمل بر دیواره سرتاسری به صورت شرقی به غربی است که در هر سوی آن پنج اتاق کوچک و بزرگ به ارتفاع ۱۸۰ سانتی متر ایجاد شده است .

 

امامزاده سلطان ابراهیم

 

 یکی از اماکن زیارتی معروف این شهرستان است که در جاده قوچان_بجنورد و در ۱۲ کیلومتری قوچان قرار دارد. قدمت و بنای اولیه مجموعه امامزاده سلطان ابراهیم به دوران خوارزمشاهیان و حکومت سلطان محمد برمی‌گردد.

 

موزه مردم شناسی قوچان

 

بنای امروزی موزه قوچان در سال ۱۳۵۵ ابتدا بعنوان رستوران شهرداری احداث گردید و در سال ۱۳۶۷ شمسی به سازمان میراث فرهنگی واگذار شد که فضای آن به صورت موزه مورد استفاده قرار گرفت

 

روستای برسلان

 

در چهل کیلومتری شهرستان قوچان، روستای برسلان واقع شده است. این روستا به‌دلیل وجود غارهای بی‌بدیل و زیبا در داخل صخره‌ها و مناطق سرسبزش، یکی از مکان‌های گردشگری پرطرفدار است.

 

منابع: مجلات اینترنتی آسمان،سیری در ایران

 

مرتبط:

مجوز بند ب گردشگری چیست؟