همه چیز درباره کویر مصر و جاذبه های گردشگری آن

همه چیز درباره کویر مصر و جاذبه های گردشگری آن

  • مجله چتراتا
172

کویر مصر یکی از جاهای دیدنی مصر در استان اصفهان است و یکی از زیباترین جلوه‌های طبیعت ایران و از محبوب‌ترین مقاصد اهالی طبیعت گردی و کویرنوردی محسوب می‌شود. این کویر زیبا، توسط رشته کوه‌هایی از جانب غرب، جنوب غرب و جنوب شرق محاصره شده است که بخشی از سلسله جبال کوه‌های فلات مرکزی ایران به حساب می‌آید. کویر مصر در گودال‌هایی طبیعی در کوهپایه‌های این کوه، تپه‌های ماسه‌ای زیبایی را تشکیل داده که هدف گردشگری و کویرنوردی قرار گرفته است.


کویر مصر یکی از جاهای دیدنی مصر در استان اصفهان است و یکی از زیباترین جلوه‌های طبیعت ایران و از محبوب‌ترین مقاصد اهالی طبیعت گردی و کویرنوردی محسوب می‌شود.

 این کویر زیبا، توسط رشته کوه‌هایی از جانب غرب، جنوب غرب و جنوب شرق محاصره شده است که بخشی از سلسله جبال کوه‌های فلات مرکزی ایران به حساب می‌آید.

 کویر مصر در گودال‌هایی طبیعی در کوهپایه‌های این کوه، تپه‌های ماسه‌ای زیبایی را تشکیل داده که هدف گردشگری و کویرنوردی قرار گرفته است.

 مردم مصر در سال‌های اخیر و به‌خصوص در ایام گردشگری، بیشتر به مشاغل مربوط به اسکان و خدمات به مسافران مصر می‌پردازند. شهرت کویر مصر زندگی آنان را نیز تغییر داده است؛ اما پیش از این، بیشتر به کشاورزی و دامداری مشغول بودند و در کنار کاشت زعفران و گندم، به پرورش شتر نیز اشتغال داشتند.

 

چرا سفر به کویر مصر؟

 

کویر مصر یکی از تماشایی ترین کویرهای ایران است که گردشگران زیادی را به سوی خود می کشاند.

این کویر دارای امکانات تفریحی خوبی از جمله سافاری، موتورچهارچرخ و شترسواری است که تجربه ای متفاوت برای شما رقم می زنند.

وجود اقامتگاه های بومی مناسب، باعث می شود که در این کویر دغدغه ای برای اقامت نداشته باشید.

 

چرا به آن کویر مصر می گویند؟

 

شاید برای شما هم سوال باشد که چرا به این کویر، مصر می گویند. در واقع داستان های مختلفی درباره ی نحوه ی نامگذاری این کویر وجود دارد که معروف ترین آن به داستان فردی به نام یوسف برمی گردد که یکی از اهالی این روستا در دوران گذشته بود. در آن زمان که روستا با کم آبی مواجه شد، یوسف چاه عمیقی حفر کرد و به آب رسید و از مردم آنجا خواست که به احترام حضرت یوسف و داستان او که در مصر اتفاق افتاد، نام مصر را روی آن بگذارند و مردم هم به احترام او پذیرفتند.

 

فاصله تهران تا کویر مصر

 

فاصله کویر مصر تا تهران، ۶۴۲ کیلومتر است. در حرکت از تهران تا کویر مصر حدود ۹ تا ۱۰ ساعت رانندگی در پیش دارید که از بزرگ‌راه امام رضا شروع می‌شود و باید به‌سمت سمنان و دامغان بروید.

 از دامغان راهی معلمان و جندق می‌شوید تا در نهایت از طریق جاده‌ای خاکی خود را به روستای مصر برسانید.

 اگر خودروی شاسی‌بلند دارید، می‌توانید از جاده خاکی سمنان معلمان استفاده کنید که کوتاه‌تر است.

 

فاصله اصفهان تا کویر مصر

 

فاصله بین اصفهان تا روستای مصر (کویر مصر) ۴۲۱ کیلومتر است و طی کردن این مسیر با خودرو در حدود پنج ساعت طول می‌کشد.

 در صورتی که از سمت اصفهان راهی کویر مصر می‌شوید، باید ابتدا به نایین و سپس روستای جندق بروید. فاصله حدودا ۴۲ کیلومتری جندق، کویر مصر خاکی است.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



جاذبه های اصلی کویر مصر کدام ها هستند؟

 

کویر مصر تا اندازه ای زیبا هست که بتوان راحت روزها را در آن گذراند و باز هم تشنه ی زیبایی هایش ماند. تپه های ماسه ای زرد رنگ و رمل ها، دیدنی ترین بخش کویر مصر است. ایستادن در یک نقطه از آن همانا و تماشای رمل های زردرنگ آن هم تا جایی که چشم کار می کند، همانا. اما فقط دیدن کافی نیست، ماسه های این منطقه به اندازه ای نرم و صاف هستند که باید کفش هایتان را دربیاورید و با پای برهنه راه بروید. لمس شن های روان و گرم در لا به لای انگشتان، یکی از به یاد ماندنی ترین تجربه هایی خواهد بود که تا حالا داشته اید.

نیزار مصر از دیگر جاذبه‌های این کویر است که فقط 6 کیلومتر تا کویر مصر فاصله دارد و در میان شن‌های روان کویر مصر واقع شده. نیزار مصر در پی سیل سال 1355 به وجود آمد. در این نیزار، نی‌های کوتاه و بلند وجود دارد و ارتفاع بعضی از آن‌ها به 4 متر هم می‌رسد.

 نیزار کویر مصر زیستگاه موجوداتی مانند گرگ، گربه شنی، کاراکال، روباه شنی، شغال، چکاوک کاکلی، سارگپه بیابانی، پامسواکی، مگس گیر، سبزقبا، شاهین، جربیل، جرد، آگامای سروزغی و دم سیاه، تیر مار، مار جعفری، شتر مار و انواع عقرب است.

 برای دسترسی به این نیزار باید از تپه‌های شنی عبور کنید که عبور از آن‌ها، فقط با خودروهای دو دیفرانسیل امکان‌پذیر است.

تخت عباسی از دیگر دیدنی‌های این منطقه است و در شمال شرقی روستای مصر قرار دارد. تخت عباسی کویر تختی است و مانند هر کویر تخت دیگری، در مرتفع‌ترین نقطه‌ی کویر قرار دارد. در این کویر، هیچ گیاهی نمی‌روید.

 برای بازدید از تخت عباسی، باید راهی شمال روستا شوید و پس از گذر از روستای فرحزاد، به دوراهی سلکنون برسید. پس از عبور از دیوار شنی، به سمت شمال شرق بروید. پس از طی 2 کیلومتر، به تخت عباسی خواهید رسید.

تخت عروس کویر مصر هم از کویرهای تخت این منطقه است و برای بازدید از آن، باید همین مسیر تخت عباسی را طی کنید و پس از آن، 6 کیلومتر به سمت شمال بروید تا به تخت عروس برسید.

 تنگه‌ی رودخانه نمک در مسیر یک رودخانه‌ی فصلی قرار دارد که در پی بارش باران، آب در آن جمع می‌شود و در کنار نمک‌ها، صحنه‌ی بسیار زیبایی را به وجود می‌آورد.

 برای بازدید از این دریاچه نمک، باید مسیر تخت عروس را در پیش بگیرید و قبل از رسیدن به تخت عروس، به مسیری که در سمت شرق قرار دارد بروید. این مسیر شما را مستقیماً به این دریاچه می‌رساند.

صاف باقر دُزدو کویر دیگری ست که در 8 کیلومتری شرق روستای مصر قرار دارد. این کویر وسیع، با عرض 10 کیلومتر و طول 30 کیلومتر، چند تپه‌ی شن روان و چند تخت در خود دارد. در جنوب آن نیز زمین‌های آهکی و تپه‌های ماسه‌ای دیده می‌شود. برای دسترسی به صاف باقر دزدو، باید به سمت نیزار مصر بروید، سپس 4 کیلومتر به سمت شرق بروید. ضمناً، صاف باقر دُزدو یکی از بهترین مکان‌ها برای کمپینگ است.

در این کویر پهناور، چند روستای بسیار کوچک، به نام‌های فرحزاد، امیرآباد و گرمه، نیز وجود دارد که می‌توانید در هر کدام لحظات خوشی داشته باشید.

 روستای فرحزاد فقط دو کیلومتر تا روستای مصر فاصله دارد و در آن، فقط دو خانواده زندگی می‌کنند. روستای گرمه دیدنی‌هایی مانند نخلستان‌های زیبا، تالاب و قلعه‌ی ساسانی دارد. روستای امیرآباد هم نرسیده به روستای مصر است و مزارع متعددی دارد.

 در ضمن، در هرکدام از این روستاها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی متعددی هم برای اقامت گردشگران وجود دارد؛ مثلاً اقامتگاه بوم‌گردی بیراهه کویر مصر، در روستای مصر، اقامتگاه بوم‌گردی ساحل کویر کویر مصر و اقامتگاه بوم‌گردی گندمزار کویر مصر، در روستای فرحزاد و اقامتگاه بوم‌گردی خانه مازیار کویر مصر، در روستای گرمه. اگر هم دوست ندارید در اقامتگاه‌های بومگردی بمانید، می‌توانید به هتل سنتی بروید.

 

 

منابع : مجلات اینرنتی الی گشت،سیری در ایران،کارناوال

مرتبط:

نقشه راه گردشگری قزوین