لرستان
زیبا در غرب کشور واقع شده و یکی از زیباترین استانهای ایران به شمار میرود.لرستان
با آب و هوایی مطبوع و طبیعتی تماشایی، همواره مورد توجه گردشگران زیادی بوده است.
مسافران علاوه بر بازدید از جاذبه های دیدنی لرستان، به دنبال لیستی از غذاهای محلی
لرستان هم هستند تا در طول مدت اقامتشان حسابی در این استان شکم گردی کنند. در بیشتر شهرهای لرستان انواع
غذاهای سنتی پخته میشوند که فقط با سفر به این منطقه طعم واقعی آنها را خواهد چشید.
چتراتا
در ادامه این مطلب شما را با غذاهای سنتی و خوشمزه لرستان آشنا می کند.
دنده کباب
دنده
کباب لرستان معروف است و اگر می خواهید طعم یک کباب خوشمزه را در لرستان امتحان کنید،
به سراغ دنده کباب بروید.دلیل خاص شدن دنده کباب لرستان سس مخصوصی است که همراه
دنده کباب سرو می شود.
آش کلونک الیگودرز
از
غذاهای دیگر لرستان و خصوصا شهر الیگودرز، آش کلونک الیگودرز نام دارد. همانطور که
از نام آن مشخص است، دستور پخت ابتدایی این آش به شهر زیبا و سرسبز الیگودرز باز میگردد.
این
آش معمولا در فصل بهار در لرستان و الیگودرز پخته می شود.
درون
آش کل.نک از سبزیجات و گیاهانی استفاده میشود که تنها به صورت خودرو در دشتهای
اطراف الیگودرز و تنها در فصل بهار رشد میکنند. با آمدن بهار همیشه بوی آش کلونک
در کوچه و پس کوچههای الیگودرز به مشام میرسد.
سغدو
یکی
دیگر از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای لرستان ،سغدو است که دلمه سیرابی و شیردون
است. این غذا دقیقا مثل دلمه می باشد با این تفاوت که داخل آن سیرابی یا سیردون
خرد شده را با موادی مثل لپه و برنج و آلو و غیره مخلوط می کنند.
سغدو برای تقویت معده بسیر مناسب است. این غذا
را بهتر است در رستوران های سنتی و محلی لرستان امتحان کنید.
بیشتر بخوانید :
آش گوشت
یک
خرم آباد اهست و یک آش گوشت که از غذاهای مناسبتی شهرستان خرمآباد می باشد و در
عروسیها و اعیاد طبخ میشود.زیر برنجی یا همان چلو گوشت را در سینی بزرگی که به
اصطلاح لُری به آن مجمع میگویند، سرو میکنند.
شامی کوو
شومی
کوو یا شامی کوو نیز از غذاهای سنتی لرستان می باشد. این شامی لذیذ از نظر مزه شبیه
شامی گیلانی ها نیز می باشد.
پس
اگر در سفر خود با چنین عبارتی رو به رو شدید، تعجب نکنید. طرز تهیه این شامی لذیذ
لرستان تفاوتی با طرز تهیه سایز شامیها ندارد. البته با این تفاوت که برای تهیه این
شامی از رب انار و گردو استفاده میکنند.
جگروز
از
محبوبترین غذاهای لرستان می توان به جگروز اشاره کرد. مواد اولیه جگروز شامل جگر،لیمو،نمک
و گوجه می باشد.
لرستانی
ها بعد از اماده کردن جگروز، آن را به سیخ کشیده و روی اتش قرار می دهند.برای بهتر
شدن طعم این غذای سرشار از انرژی میتوانید در کنارش گوجه راکباب کنید و میل نمایید.
آش پرشکه
در
فصول سرد سال در لرستان آش پرشکه محبوب می شود.آش پرشکه برای سرماخوردگی نیز بسیار
مفید است. سبزی استفاده شده در این آش بلمک نام دارد و گیاهی مخصوص است که در
استان لرستان میروید.
آبگوشت دو گوله دودار
آبگوشت
دوغ دار یا آبگوشت دو گوله دودار از غذاهای اصیل لرستان است که در نواحی دیگری
مانند اراک هم طبخ میشود. همچنین به این غذا آبگوشت کشک لری نیز میگویند و در
فصل سرما از غذاهای پُرطرفدار در این منطقه به حساب میآید.
چزنک رغو
غذای
سنتی چزنک رغو از نان فطیر و روغن حیوانی درست میشود و برای تهیه آن خمیر نرم را
روی ساج یا تاوه گرم کرده تا برشته شود. بعد از پشتورو کردن نان آماده میشود سپس
قبل از سرد شدن روی آن روغن حیوانی و خاک قند اضافه میکنند.
خورشت سیبدرختی
خورشت
سیب درختی از غذاهای اصیل استان لرستان است و افرادی که ناراحتی عصبی دارند این
غذا بسیار آرامبخش است موادی که در این غذا استفاده میشود سیبدرختی سرکه نشاسته
ذرت و گوشت ران گوسفند بیاز داغ شیره انگور و ادویهجات است.
دنو رو
دنو
رو در واقع همان آش دندانی است که در جشن و سرور رویش اولین دندان نوزاد طبخ میشود.
اهالی لرستان این آش را پخته و بین همسایهها پخش و در قبالش هدیهای بهمنزلهی
آرزوی سلامت نوزاد دریافت میکنند.
کوفته نخودچی از غذاهای محلی لرستان
از
غذاهای محلی لرستان کوفته نخودچی است که با وجود شباهت به باقی کوفته ها در مناطق
دیگر به دلیل استفاده از آرد نخودچی، طعم خاص و متفاوتی دارد.
کوفته
لرستان از خوش طعم ترین کوفته های ایرانی است، با سس مخصوص سرو می شود.
آش ورکواز
آش
ورکواز مخصوص بروجرد است.یکی از غذاهای معروف لری که در پخت آن از سبزی ورکواز
استفاده می شود. این سبزی در کوه ها و دشت های بروجرد یافت می شود و برای درمان بیماری
های مفصلی مثل روماتیسم بسیار مناسب است. در بروجرد این آش به عنوان یک غذایی که
به عملکرد روده ها کمک می کند، شناخته می شود
خورش کلیهترش
سیب
زمینی،گوشت گوسفند، رب انار، پیاز، نمک، زردچوبه و فلفل مواد تشکیلدهندهی این
خورشت لرستانی است. این غذای لذیذ در بین مردم لرستان طرفداران زیادی دارد.
پرتله
پر
تله نام یکی دیگر از غذاهای خوشمزه لرستان است. این غذا به عنوان غذایی ساده در بین
مردم لرستان شهرت دارد. از گذشته تا به امروز مردم لرستان پر تله درست میکنند و
هنوز هم در بین بومیان لرستان این غذا بسیار محبوب است. در طبخ پر تله از شیر و
گندم استفاده شده و معمولا آن را در مراسم مذهبی میپزند.
خورشت قلیه ترش
از
پرطرفدارترین غذاهای محلی لرستان می توان به «کلیه ترش» اشاره کرد.این خورشت با
گوشت، سیب زمینی و رب انار پخته می شود. اگر هم دوست داشته باشید، می توانید به جای
گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید.
منابع : مجلات اینرنتی هومسا،الی گشت،پارسان
دیدگاه ها