نقشه راه گردشگری رودبار گیلان

نقشه راه گردشگری رودبار گیلان

  • مجله چتراتا
172

رودبار، شهر زیتون، در استان گیلان قرار دارد. آب‌و‌هوای مدیترانه‌ای و کوهستانی رودبار باعث رویش زیتون شده است و به همین دلیل این شهر شهرت جهانی دارد. رودبار دارای جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بی‌شماری است.

رودبار، شهر زیتون، در استان گیلان قرار دارد. آب‌و‌هوای مدیترانه‌ای و کوهستانی رودبار باعث رویش زیتون شده است و به همین دلیل این شهر شهرت جهانی دارد. رودبار دارای جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بی‌شماری است. شهرستان رودبار  با وسعت 2574 کیلومتر مربع وسیعترین شهرستان استان گیلان به لحاظ وسعت است که از شمال به رشت از جنوب به استان قزوین و از غرب به فومن  و استان زنجان محدود می شود. این منطقه در مسیر بادهای  دائمی  دره سفیدرود قرار گرفته که بادهای منجیل آن معروف است. در واقع د هنگام گذر از رودبار  رسیدن به رشت ، گیلان با تمام تنوع و زیبایی هایش به گونه ای موجز و فشرده از پیش چشم می گذرد. این شهرستان دارای 4 بخش است: مرکزی شامل: رستم آباد، رودبار، منجیل و لوشان همچنین دهستان کلشتر می باشد. در ادامه با چتراتا همراه باشید تا با مکان های متعدد گردشگری این شهرستان کاملا آشنا شوید. برای رزرو و اجاره اقامتگاه در رودبار می‌توانید از طریق سایت چتراتا اقدام نمایید.

 

دریاچه ویستان

 

دریاچه ویستان این استخر یا دریاچه که با وسعت ۴ هکتاری در دامنه جنوبی شهر بره سر از دوسو به جنگل های زیبای راش و جهات دیگر به مراتع و تپه ماهورهای زیبا محدود می ‌گردد که فضای فرح بخش جهت مسافران و گردشگرا ن پدید آورده است..دریاچه‌ای آرام با عمقی زیاد که بر اثر زلزله به‌ وجود آمده است و آرامش و سکوت بی‌نظیری دارد. تماشای شنای ماهی‌ها درون آب بسیار دلنشین است. طبیعت بکر منطقه میزبان گونه‌های گیاهی و جانوری بسیاری است. آب دریاچه از چشمه‌های زیرزمینی تأمین می‌شود.در شهر بره سر با پیدا کردن امامزاده لیاشگل و ادامه دادن مسیری سنگلاخی اما زیبا می توانید به دریاچه ویستان برسید مسیرتان از شهر رودبار تا دریاچه تنها 42 کیلومتر است از سرازیر شدن آب های کوه ها و چشمه زیرزمینی این دریاچه بوجود آمده است که زیست گاه جانوران و پرنده گان و گیاهان بسیاری است که برای نمونه می توان ماهی و درختانی نظیر بید، بلوط و راش، زالزالک و گیاهانی چون گل گاوزبان ، لاله کوهی ، شیرین بیان و…… اشاره کرد. این دریاچه در مجاورت ییلاق شینه چاک، استیلی سرا و چاکهای مخشر قرار دارد این منطقه به دلیل داشتن علفزار و گیاهان متنوعی که دارد برای دامداران و زنبورداران نیز بسیار مناسب است و لبنیات، گوشت وعسل آن بسیار مرغوب بوده و این فرصتی است تا بتوانید طعم واقعی آن را به سفره تان هدیه کنید. در اطراف دریاچه درختان انبوهی فراگرفته که همچون حلقه ای سبز رنگ می درخشد و در فصل بهارو تابستان سراسر سبز و در پاییز یکپارچه رنگین می شود و صحنه ای رویایی بوجود می آورد که کمتر جایی می توانید مشابه آن را ببینید. این منطقه از آن جهت که کوهستانی و در دره قرار گرفته تنها در فصل های گرم مناسب گردش و تفریح است.

 

روستای زیبای داماش با چشمه آبمعدنی

 

روستای داماش در منطقه عمارلو قرار دارد. این روستای ییلاقی دیار سوسن چلچراغ است. دشت محل روییدن این گل کمیاب از جاذبه‌های دیدنی رودبار است. رویش یکی از نادرترین گل‌های جهان در طبیعتی زیبا و چشم‌نواز داماش را به یکی از مقصد‌های محبوب گردشگری تبدیل کرده است. جشنواره سوسن چلچراغ، یکی از معروف‌ترین مراسمی است که در منطقه برگزار می‌شود.  از دیگر ویژگی‌های این روستا چشمه آب‌معدنی است که گردشگران بسیاری را به ییلاق داماش جذب می‌کند.

این چشمه معدنی در روستای داماش از توابع بخش عمارلو شهرستان رودبار واقع شده است. روستای داماش در ارتفاع ۲۲۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. مسیر دسترسی به این محل عبور از کمربندی قزوین به‌سمت گردنه کوهین و خروج از جاده اصلی به طرف لوشان است. پس از طی مسافت ۴۰ کیلومتر منطقه جیرنده واقع شده است که از این زمان با طی مسافت ۷ کیلومتر دهکده‌ای کوچک و باصفا در میان دشتی سبز به نام داماش قرار دارد.

 

روستای زیبای حلیمه جان

 

حلیمه جان، روستایی از توابع بخش رحمت‌آباد و بلوکات شهرستان رودبار در استان گیلان ایران است. این روستا در دهستان بلوکات قرار دارد. روستای حلیمه جان یکی از مناطق بسیار زیبای استان گیلان ، شهرستان رودبار به دلیل قدمت چند هزار ساله و جاذبه های متنوع طبیعی از جمله جنگل ،تالاب و رودخانه سفیدرود ، هرساله پذیرای هزاران نفر مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است. دریاچه رویایی حلیمه‌جان به قدری زیبا و چشم‌نواز است که به عروس گیلان شناخته می‌شود. از زیباترین منظره‌‌های این دریاچه جلبک‌های روی آب هستند، این جلبک‌ها سراسر دریاچه را پوشانده‌اند و هنگام ظهر با وزش باد کنار می‌روند و آب دریاچه مشخص می‌شود. روستای حلیمه‌جان آب‌و‌هوای مساعدی دارد و در تابستان‌ها هم بسیار خنک است. شما برای اینکه به روستای حلیمه جان برسید باید از شهر رودبار عبور کنید و وارد آزاد راه قزوین به رشت شوید. پس از عبور از تونل های دوقلو، ورودی روستای حلیمه جان با تابلوی آبی رنگ و سپس تابلوی بزرگ تری نمایان است. با ورود به راه اصلی روستا، پس از عبور از یک جاده جنگلی و کوهستانی به مرکز روستای حلیمه جان خواهید رسید. با توجه به جاده ی روستای حلیمه جان، امکان بردن تور با اتوبوس وجود دارد. اما پیشنهاد چتراتا رفتن با مینی باس یا مینی بوس است.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



تپه باستانی مارلیک رودبار

 

تپه مارلیک یا چراغعلی تپه یک محوطه باستانی در کرانه خاوری سفیدرود و در دره «گوهر رود» از توابع رودبار در استان گیلان است. تپه مارلیک بقایای به جای مانده از تمدن باستانی متعلق به دست کم ۳۰۰۰ پیش از میلاد است. پژوهشگران گمان می‌برند که این تپه آرامگاه خصوصی فرمانروایان و شاهزادگان مردمان آمارد بوده‌است. همچنین جام مارلیک به عنوان نماد قوم آمارد در گیلان شناخته می‌شود. تپه مارلیک یکی از ۵ تپه باستانی است که در دره گوهررود در اطراف رودبار واقع شده‌اند. دره‌ای خوش آب‌وهوا که برای سال‌ها محل سکونت اجداد ثروتمند گیلانی‌ها بوده است. تپه‌های زینب بیجار، پیلاقلعه، دوربیجار و جازم کول، نام‌های سایر این تپه‌ها هستند. تپه مارلیک تا سالهای دهه ۱۳۴۰ تمدنی ناشناخته بود. در طول سالهای ۱۳۲۰–۱۳۳۰ دامنه‌های البرز جولانگاه قاچاقچیانی بود که اشیابه دست آمده از دره گوهر رود را در بازارهای عتیقه به فروش می‌رساندند. در سال ۱۳۴۰ بود که دره گوهر رود توسط یک تیم باستان‌شناس ایرانی به سر پرستی دکتر عزت‌الله نگهبان کاوش شد. در این دشت تپه‌های باستانی زیادی وجود دارند که ۵ تپه مارلیک، زینب بیجار، دور بیجار، پیلاقلعه و جازم کول از همه مهمتر هستند.

 

روستای زیبای استخرگاه

 

استخرگاه رودبار در محدوده منطقه حفاظت شده سیاهرود قرار گرفته است. دامنه کوه درفک روستای استخرگاه را در دل جنگل‌های سر به فلک کشیده خود جای داده است. در دل استخرگاه دو استخر شرقی و غربی وجود دارد که دلیل نامگذاری روستا به استخرگاه بوده است. روستای دفراز در همسایگی استخرگاه، از آب ضلع شرقی برای آبیاری زمین‌های کشاورزی خود استفاده می‌کند. صدای مرغ و خروس‌ها، پرواز پرندگان در آسمان، صدای قورباغه‌ها، مه آلود بودن هوا در ساعات مختلف روز، قایق سواری در استخر و طبیعت بکر آن همه دست به دست هم داده‌اند تا زیبایی استخرگاه را چند برابر کنند.

 

کوه درفک و غار یخی درفک

 

سپیدرود، دریای خزر و آتشفشان درفک سه پدیده معروف جغرافیایی گیلان است. دهانه‌ی آتشفشان درفک بزرگ‌ترین دهانه‌ی آتشفشانی است که در ایران وجود دارد. نام درفک برای گیلانیان به همان اندازه آشنا است که دماوند برای مردمان فلات مرکزی یا سهند و سبلان برای ساکنان آذربایجان. این آتشفشان شگفت‌انگیز در ۵۰ کیلومتری جنوب وجنوب شرقی رشت واقع شده است و حدود ۲۷۰۵ متر ارتفاع دارد و یکی از قلل مرتفع سلسله جبال البرز است.

درفک دو غار معروف دارد: یکی غار یخی و دیگری غار آهکی به نام نوچاه غار یخی در تمام فصول سال پوشیده از لایه ضخیم یخ است. دهانه غار کوچک ولی شیب آن هول‌انگیز است. در حقیقت یک صفحه‌ی یخی صیقلی است که حدود ۴۵ درجه تا عمق ۱۲۰ متری ادامه دارد. در فصل بهار و تابستان در دشت درفک، گوسفندانی دیده می‌شوند که مشغول چریدن هستند. عبور از جنگل و یخچال دهانه آتشفشانی قله درفک را از دست ندهید. رستوران و اقامتگاه اکو هتل گیل گمش، مکانی برای استراحت و لذت خوردن غذای شمالی است.

 

سرو زیبا و بزرگ هرزویل

 

سرو كهنسال هرزويل كه در سال 1362 توسط شوراي عالي محيط زيست به‌عنوان يك اثر طبيعي ملي ثبت شده، ما بین منجيل و رودبار در دامنه‌ي كوه‌هاي شمالي جاده‌ي رشت – تهران كه سرسبز از درختان زيتون و رزبين است، پابر جاست.سروهرزويل درختى كهنسال با ارتفاع ۳۰متر و قطر تنه چهارمتر، به روايات مختلف از ۱۰۰۰ تا۳۰۰۰سال است كه در خاك شهرك تاريخى هرزويل ريشه دوانده است. حتى ناصرخسرو قباديانى در سفرنامه اش از درخت سرو زيبا و كهنسالى در منطقه هرزويل ياد مى كند.

 

روستای کلشتر

 

کلشتر یکی از روستاهای استان گیلان در ایران است روستای کلشتر در فاصله سه کیلومتری شهر رودبار و در کوهپایه کوهستان البرز غربی و در ارتفاع پانصد و پنجاه متری از سطح دریا و مشرف برشهر رودبار واقع شده ‌است. این روستا در بخش مرکزی شهرستان رودبار جای دارد و مرکز دهستان کلشتر است. محصول اصلی آن زیتون است. به دلیل آب و هوای مدیترانه ‌ای باغات زیتون توسعه خوبی داشته و زمستان و تابستان معتدلی دارد. این روستا روزگاری دارای خان ‌های بزرگی بوده که تمام اطراف و اکناف رودبار جهت رسیدگی به تمامی امور زندگی از خرید تا مسائل قضایی به آنها مراجعه می ‌کردند.روستای کلشتر از نظر مناظر دیدنی به خاطر موقعیت کوهستانی و وجود درختان همیشه سبز مثل زیتون و کاج در چهار فصل سال زیبا و دیدنی است. در بهار و تابستان این زیبایی چندین برابر می‌شود. درون بافت مسکونی روستا تعداد زیادی چشمه و نهر آب وجود دارد.

آبشار زیبایی که بیش از بیست متر ارتفاع دارد یکی دیگر از مکان های دیدنی روستا به شمار می ‌رود. روستای کلشتر به دلیل شرایط خاص، مساحت عمده جنگل های منطقه را به خود اختصاص داده‌ است. جنگل های پر درخت و بکر در ارتفاع ۱۰۰۰ متری از سطح دریا و کوه آسمانسرا با دشتی زیبا با علف های بلند و سبز در ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح دریا یکی دیگر از نقاط دیدنی روستای کلشتر است.

یکی از ویژگی‌های مهم روستای کلشتر وجود تعداد زیاد چشمه‌های پرآب، با آب بسیار سرد و گوارا می ‌باشد که این روستا را از روستا‌های دیگر متمایز می ‌کند. آب شرب و کشاورزی روستا تماماً از این چشمه‌ ها تامین می ‌شود و آب مازاد بر مصرف برای آبیاری زمین های کشاورزی روستاهای اطراف جاری می ‌شود. چشمه بار (چیمه وار) از بزرگترین و زیباترین چشمه‌های آب موجود در کشور است. از ویژگی ‌های چشمه روستای کلشتر رودبار می ‌توان به سرمای خیلی زیاد آب حتی در تابستان اشاره کرد. مهمتر از سرمای زیاد آب موضوعی است که اخیراً بیشتر به آن پرداخته می‌شود و آن سبک بودن آب از لحاظ وجود املاح می‌ باشد که طبق آزمایشات انجام شده نتیجه گرفته شده که آب این چشمه حتی از آب معدنی دماوند هم سبک تر است. آبشار کلشتر به طول تقریبی ۲۰ متر، سرچشمه کلشتر، امامزاده شاهزاده ابوطالب، درختان هزارساله زربین با بیش از ۲۰ متر ارتفاع، جنگل های بلوط و راش و خانه‌های پلکانی از جاذبه‌های روستای کلشتر است.

 

چشمه های آبمعدنی سنگرود

 

در روستای سنگرود از توابع دهستان عمارلو شهرستان رودبار تقریبا در ۲۰ کیلومتری شهر لوشان، چشمه آب معدنی سنگرود بسیار زیبا وجود دارد. روستای سنگرود در دره‌ای که دو طرف دره ‌سنگ‌های کربناته است، قرار دارد. آب چشمه سنگرود پس از طی مسیر اندکی به عمق دره ورودی می‌ریزد. چشمه‌های آب معدنی سنگرود در روستای سنگرود از توابع دهستان عمارلو شهرستان رودبار واقع شده است. بخش عمارلو تقریبا در ۲۰ کیلومتری شهر لوشان قرار دارد. در روستای سنگرود جاذبه گردشگری کم نیست اما یکی از جذاب‌ترین آن‌ها، چشمه‌های آب معدنی این روستا است. در این روستا دو چشمه اصلی آب معدنی وجود دارد که به چشمه آب گاز و چشمه آب کولور شهرت دارند. حجم خروجی آب چشمه دوم، پنج لیتر در ثانیه است و برای درمان رماتیسم و بیماری‌های استخوان و همچنین بیماری‌های پوستی بسیار مفید است. این دو چشمه جدا از هم اما در نزدیکی هم وجود دارند. چشمه آب گاز با حوضچه‌ای به طول ۴ و عرض ٢/۵ و عمق حدود نیم متر که آب آن، از قسمت شمال غربی و از دل کوه خارج می‌‌شود و از ارتفاع ١٢٠٠ متری به سمت سنگ‌‌های آهکی بستر خود و جنگل اطراف جریان داشته به رودخانه می‌پیوندد.

 

روستای اسطلخ جان

 

اگر می خواهید به اسطلخ جان از تهران و کرج و قزوین دسترسی داشته باشید، کافی است بعد از عبور از شهر رودبار، وارد آزاد راه تهران و رشت شده و با عبور از رستم آباد با تابلوی آبی رنگی روبه رو شوید که سه روستای اسطلخ جان، فتحکوه و شهران بر روی آن نقش بسته است. بعد از مسافت 250 متر ورودی روستا دقیقا در کنار یکی از پایگاه های هلال احمر قرار دارد و شما با عبور از یک جاده ی جنگلی و بافت روستایی به مرکز روستای اسطلخ جان می رسید، با امکانی که زیتونت برای شما مهیا کرده، میتوانید خانه های روستایی اسطلخ جان را از هر جای ایران رزرو کنید و بعد از اسکان در خانه ها از زیبایی های روستا مثل دریاچه گردشگری ماه نشین روستای اسطلخ جان، اربادشت روستای اسطلخ جان، منطقه گرمی، امامزاده محتشم و غذاهای محلی آن استفاده و دیدن کنید.

 

روستای دیورش و غار آبی

 

روستای دیورش در ۳.۵ کیلومتری روستای شیرکوه و ۷ کیلومتری مرکز بخش یعنی توتکابن واقع گردیده و ریشه قدیمی دارد و بعضی از ریش سفیدان بر این اصل معتقدند که قبل از اینکه روستای مجاور (شیرکوه ) وجود داشته باشد روستای دیورش آبادی بود ه است و دارای قدمت طولانی سکونت افراد بوده است . روستای دیورش بصورت کوهپایه ای می‌باشد که دارای پستی و بلندی‌ها، دره‌ها، تپه‌های متعدد می‌باشد وضعیت توپولوژی روستا بصورت پراکنده می‌باشد و رودخانه ای که اصلی‌ترین شاهرگ حیاتی این روستاست، از سرچشمه سفید آب، چشمه‌ها و رودخانه‌های بالادست تشکیل شده است. غار آبی دیورش در منطقه‌ی جنگلی نزدیک روستای دیورش در شهرستان رودبار قرار گرفته است. غاری به سوی داخل زمین که آب آن سرد و آرام است. این غار و مسیر جنگلی و سنگلاخی آن، گزینه‌ای مهیج برای دوست‌داران طبیعت است.

غار آبی دیورش در منطقه‌ای جنگلی و سنگلاخی به سمت داخل زمین قرار دارد. برای تماشای این غار بایستی به روستای دیورش برسید و از میان شالیزارها، خانه‌های روستاییان و مناظری سرسبز عبور کنید و به جنگل وارد شوید. روستای قدیمی دیورش در چند کیلومتری روستای شیرکوه و مرکز بخش توتکابن قرار دارد.

منابع : زیتونت-کجارو-مجله همگردی

 

 

مرتبط:

اقامتگاه های بوم گردی لاهیجان