راهنمای سفر به بندر انزلی (بخش دوم)

راهنمای سفر به بندر انزلی (بخش دوم)

  • مجله چتراتا
172

در اینجا به ادامه بررسی جاذبه های گردشگری و راهنمای سفر بندر انزلی می‌پردازیم. قبل از سفر خود می‌توانید از رزرو و اجاره اقامتگاه در بندر انزلی اطمینان حاصل نمایید.

چرا بندر انزلی؟ راهنمای سفر به بندر انزلی. (پارت دوم)

 

در اینجا به ادامه بررسی جاذبه های گردشگری و راهنمای سفر بندر انزلی می‌پردازیم. قبل از سفر خود  می‌توانید از رزرو و اجاره اقامتگاه در بندر انزلی اطمینان حاصل نمایید.

 

دیگر جاذبه های گردشگری بندر انزلی

 

پل غازیان

 

پل غازیان یکی دیگر از دیدنی های بندر انزلی محسوب می‌شود که در مسیر ارتباطی تهران – رشت قرار دارد. این پل روی رودخانه انزلی و ما بین غازیان و میان پشته واقع شده است و در دوران خود، یکی از پیشرفته‌ترین پل‌های دنیا به حساب می‌آمد. در سال ۱۳۱۴ شمسی، احداث این پل آغاز شد و نهایتا در سال ۱۳۱۶، یعنی ۱۸ ماه بعد، پروژه ساخت آن به پایان رسید. این پل که از بتن مسلح شده ساخت شده است، در سال ۱۳۱۷ به بهره برداری رسید. پل غازیان انزلی به کمک شرکت آلمانی سنتاب ساخته شده است و کشورهایی همانند سوئد نیز در احداث آن نقش داشته‌اند.

 

پارک جنگلی بندر انزلی

 

پارک جنگلی بندر انزلی یکی از جاذبه‌های شگفت‌انگیز بندر انزلی و استان گیلان است که در جاده رشت به انزلی واقع شده است و هر ساله عده زیادی از مسافران و بومیان گیلانی به این طبیعت زیبا و بکر می‌آیند و سیزده‌به‌در یا آخر هفته را در کنار دوستان و خانواده می‌گذرانند.

در این پارک جنگلی امکانات رفاهی و تفریحی زیادی برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است که باعث می‌شود اکثر مسافران حداقل یک بار هم که شده به این پارک سر بزنند.

در قسمت ورودی این پارک نمایشگاهی از صنایع دستی استان گیلان برپاست که می‌توانید غذاها، شیرینی‌ها و دیگر صنایع دستی این شهر و استان را ببینید و با آن‌ها آشنا شوید.

 

مناره انزلی یا برج ساعت

 

یکی دیگر از جاهای دیدنی بندر انزلی که قدمت قابل توجهی دارد، برج ساعت یا مناره است که در سال ۱۱۹۴ شمسی، به دستور خسروخان گرجی حاکم گیلان و از آجر ساخته شد.

هدف از ساخت این برج ۲۸متری، دیده‌بانی از دریا و همچنین فانوس دریایی بوده است. دریانوردان با دیدن روشنایی بالای مناره می‌توانستند در تاریکی خودشان را به کانال برسانند و در کنار بندر لنگر بیندازند و پهلو بگیرند.

در سال ۱۳۰۷ این برج تعمیر و مرمت شد و در بالای آن ساعتی قرار گرفت که گفته می‌شود این ساعت هفت کوکه بوده و از آلمان خریداری شده است.

متاسفانه سال‌ها بود که صدایی از این ساعت به گوش نمی‌رسید. در سال ۱۳۶۹، شهرداری ساعت قدیمی را با یک ساعت الکتریکی تعویض کرد و هنوز این ساعت در انزلی قرار دارد و یکی از زیبایی‌های این شهر است.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



دهکده ساحلی بندر انزلی

 

بزرگترین باغ شهر ایران دهکده ساحلی بندر انزلی است.این شهرک بین محله شالیور و بی بی حوریه غازیان در منطقه غازیان قرار گرفته شده است.با اینکه 48 سال از ساخت آن توسط مرحوم فرهنگی گذشته است اما در بین شهرک های توریستی انزلی هنوز میتوان آن را به عنوان یکی از زیباترین شهرک های گردشگری ایران دانست.حدود 20 درصد از مساحت زمین آن را ویلا های این شهرک در بر گرفته است و این موضوع به این دلیل است که در دهکده ی ساحلی فضای سبز اهمیت بخصوصی دارد.

علاوه بر ویلا و فضای سبز دهکده ساحلی بندر انزلی دارای امکانات رفاهی بی نظیری مانند رستوران،مسجد،پارک،فروشگاه،منطقه ی شنای برادران و خواهران،ویلاهای ساحلی،آلاچیق،زمین های ورزشی و...است.

 

حافظیه انزلی

 

بنای سفید رنگی مشابه حافظیه شیراز در بلوار ساحلی انزلی و در کنار بنای شهرداری واقع است که توسط گروهی از مهندسان آلمانی در سال 1311 به سفارش شهرداری احداث شد حافظیه انزلی قبل از این ، محلی برای برگزاری کنسرت های موسیقی بوده است و هنوز هم به علت شباهتش به حافظیه با همین نام شناخته شده است امروزه از این مکان جدا از جذابیت گردشگری آن به عنوان محلی برای برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی و نقاشی به کار می رود.

 

موج‌شکن انزلی

 

موج شکن انزلی نام موج شکنی است که در بندر انزلی قرار دارد. طول این موج شکن ۵۲۰ متر و کار ساخت آن در سال ۱۹۱۴ میلادی ۱۲۹۳ شمسی به پایان رسیده است. قبل از احداث این موج‌شکن انزلی و غازیان، کانال بین انزلی و غازیان همانند خلیجی بود که کشتی‌های تجارتی به منظور تخلیه و بارگیری یا مصون ماندن از امواج و توفان دریا در آنجا پناه آورده به اسکله‌ها پهلو گرفته یا روی لنگری می‌ایستادند. اما امواج دریا، تا داخل کانال را می‌کوبید و به شناورهای مستقر در خلیج آسیب می‌رساند. از اینرو، نیاز به احداث موج شکن‌ها احساس شد و در نتیجه، قرارداد این بنای عظیم که از شاهکارهای معماری درنوع خود است، در سال ۱۲۷۴ خورشیدی (۱۸۹۵ میلادی) بین دولت ایران و کمپانی (احداث راه انزلی - قزوین) منعقد شد.

موج‌شکن انزلی که روزگاری برای جلوگیری از آسیب رساندن موج‌های دریا به کشتی‌ها و قایق‌ها ساخته شده بود، اکنون به محلی برای تفریح بدل شده است. تقریبا هر بازدیدکننده از انزلی، یک عکس یادگاری در کنار موج‌شکن دارد. گردش روی موج‌شکن بندر انزلی و تماشای منظره دریا و کانال و ساحل انزلی و بلوار ساحلی انزلی از فراز آن، خاطره‌ای فراموش‌نشدنی برای هر گردشگری خواهد ساخت.

 

کشتی تفریحی میرزا کوچک خان

 

کسانی که ساکن انزلی هستند و یا مثل من به واسطه داشتن رگه‌ای انزلی‌چی، زیاد به این شهر سفر می‌کنند، کشتی میرزا کوچک خان جنگلی را به خوبی می‌شناسند.

تا چند سال گذشته از این کشتی برای سفرهای تفریحی استفاده می‌شد. کشتی پنج طبقه‌ای که دهه هشتاد میلادی در ژاپن ساخته شد و می‌توانست ۲۵۰ مسافر را بین شهرهای داخلی و خارجی دریای خزر جابه‌جا کند، امروزه به رستوران و کافی‌شاپی تبدیل شده است که به خاطر امکانات و تجهیزاتش، در حد یک هتل چهار ستاره ارزش و اعتبار دارد.

 

کاخ موزه بندر انزلی یا کاخ میان پشته

 

 

بندر انزلی به روسیه و ارمنستان نزدیک است و به دلیل همسایگی با این کشورها، معماری آن‌ها تاثیر زیادی روی ساختمان‌های این شهر داشته است و معماری کلی شهر شباهت زیادی به شهرهای روسیه دارد.

یکی از جاهای دیدنی بندر انزلی، کاخ میان پشته یا کاخ موزه بندر انزلی است که در سال ۱۳۱۲ ساخته شده و نمای زیبای آن بعد از سال‌ها هنوز خیره‌کننده و جذاب است. این کاخ در سال‌های اخیر به یک موزه نظامی تبدیل شده است و از آن برای نگهداری انواع سلاح‌های دوره صفویه استفاده می‌شود و داخل کاخ با وجود اتاق‌ها و اسباب و اثاثیه زیبا و قدیمی، محلی برای وقت‌گذرانی و آشنایی با تاریخ این شهر است.

 

خیابان سپه

 

بومیان و قدیمی‌های انزلی، خیابان سپه را قدیمی‌ترین و لوکس‌ترین مرکز خرید این بندر می‌دانند. ساختمان‌ها و معماری شهری در این خیابان نشان‌دهنده اهمیت این خیابان برای اروپاییان بوده است.

خیابان سپه یا خیابان ابوذر غفاری که با نام بازار سپه هم شناخته می‌شود، از خیابان‌های قدیمی این شهر است که در نزدیکی میدان اصلی انزلی (میدان امام خمینی) و در امتداد خیابان اصلی این شهر (خیابان مطهری یا گلستان سابق) واقع شده است. این خیابان از گذشته تا به امروز پاتوق خرید و گشت و گذار مردم بوده است.

بندر انزلی به شهر باران یا لندن ایران معروف است. آب و هوایی که تابستان‌های گرم و پاییز و زمستان سرد و پرباران دارد. مردمانی مهمان‌نواز و خوش‌رو که حاضرند جاهای دیدنی انزلی را به شما نشان دهند و درباره تاریخ آن هر آنچه را بخواهید به شما بگویند. امیدوارم شما هم از این شهر زیبا و دوست‌داشتنی دیدن کنید و مثل من عاشق وجب به وجب آن شوید.

 

پل‌های انزلی

 

در گذشته که غازیان و انزلی دو شهر جدا از هم بودند، رفت‌وآمد بین آن دو از طریق قایق انجام می‌شد. در سال ۱۳۱۴ ساخت پل‌های انزلی و غازیان به‌منظور اتصال این دو مکان آغاز شد.

در این رابطه، پل تاریخی غازیان یکی از دو پل مهم شهر انزلی است و زمان ساخت آن به دوره پهلوی می‌رسد. این پل روی رودخانه انزلی، بین غازیان و میان پشته و در مسیر ارتباطی تهران - رشت قرار دارد. پل غازیان در زمان خود از معدود پل‌های پیشرفته جهان در نوع خود بوده و بر همین اساس، جزو پل‌های تاریخی ایران به ثبت رسیده‌ است.

پل‌ انزلی نیز دیگر پل ارتباطی این شهر است که بندر انزلی را به غازیان به‌صورت زمینی متصل می‌کند. این پل با استفاده از بتون مسلح ساخته شده است. کار ساخت این پل از اواخر تیرماه ۱۳۱۴ آغاز شد و در هفتم آذر ماه ۱۳۱۸ به‌طور رسمی مورد استفاده قرار گرفت.

 

بلوار ساحلی بندر انزلی

 

اغراق نیست اگر بگوییم بلوار ساحلی در کنار تالاب در بالای لیست دیدنی‌‌های بندر انزلی قرار دارند. اصلا شاید علت اینکه بندر انزلی را اروپای کوچک می‌نامند وجود همین بلوار زیبا باشد که یک طرفش چشم‌انداز بندر و کشتی‌هاست و طرف دیگر درختانی سرسبز و زیبا که در هر فصلی زیبایی خاص خود را دارند. قدم زدن در این بلوار که چراغ‌های زیبا هم به جاذبه‌اش افزوده‌اند را فراموش نکنید.

 

بازارهای انزلی : گردشگاه‌هایی منحصربه‌فرد

 

حتی اگر به خرید و بازار علاقه ندارید، ما پیشنهاد می‌کنیم به بازارهای انزلی سر بزنید. این بازارهای که معمولا قدمت تاریخی دارند انقدر جذاب و خاص هستند که حسابی سرگرم‌تان می‌کنند.

بندر انزلی هم مانند تمام شهرهای شمال کشور یک بازار محلی دارد که از دیدنی‌های دلپذیر شهر محسوب می‌شود. شنبه بازار انزلی از سال ۱۳۰۷ برپا است و روستائیان محصولات کشاورزی و لبنیات و دست‌ساخته‌های خود را در این بازار عرضه می‌کنند.

 

کلیسای مریم مقدس

 

کلیسای مریم مقدس یکی از کلیساهای اصلی استان گیلان است که در شهر بندر انزلی واقع شده است . این کلیسا در سال 1885 میلادی و توسط یکی از ارامنه شهر به نام «آواک ملک الله وردیان» و هزینه شخصی او بنا شده است.کلیسا به شکل مستطیل در جهت شرق به غرب می باشد و دیوارهای داخلی از گچ پوشیده شده و دیوارهای خارجی آن با سیمان پوشانده شده اند.

 

معروف ترین غذاهای سنتی انزلی

 

هیچ فردی نیست که غذاهای شمالی (مازندران و گیلان ) را دوست نداشته باشد . تنوع و گیاهخواری در این غذاها کاملا مشهود است. طعم عالی و دست پخت های خوشمزه شمالی ها قدرت تصمیم را از مسافران می گیرد و همیشه آنها را در رستورانهای سنتی شهر های شمال بخصوص انزلی می بینید.

 

لیست غذاهای شمالی انزلی

 

1. کال کباب

2. فسنجان انار

3. ترشه کباب

4. سیرقلیه

5. ترشه شامی

6. کباب های متنوع

7. باقالی قاتق

بندر انزلی یکی از مراکز اصلی صید ماهی در گیلان است و پس از خوردن غذاهای دریایی غافل نشوید بهترین ماهی ها در انزلی ماهی سفید و ازون برون و اردک ماهی است. حتما این ماهی را در رستوران های سنتی انزلی تست کنید و از آنها برای خانه هم خرید کنید ولی خوردن آنها به روش طبخ گیلانی های چیز دیگری است.

میتوانید برای مشاهده راهنمای سفر به بندر انزلی (بخش اول) اینجا کلیک کنید.

مرتبط:

نقشه راه گردشگری بابلسر