آشنایی با انواع گردشگری الکترونیک

آشنایی با انواع گردشگری الکترونیک

  • مجله چتراتا
172

طی سالیان اخیر استفاده از فناوری‎های ارتباطی و اطلاعاتی نوین در جهت توسعه گردشگری، باعث پدید آمدن شاخه ای با عنوان گردشگری الکترونیکی (e-tourism) گردیده است. همچنین امروزه گردشگری به عنوان یک صنعت بین المللی و یک بازار بزرگ جهانی شناخته می‎شود. به‎گونه‎ای که این مهم بخش عظیمی از توسعه اقتصادی کشورهای متعددی را در برگرفته است و حتی در مناطقی میزان سودآوری آن از صنعت نفت پیشی گرفته است.


طی سالیان اخیر استفاده از فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی نوین در جهت توسعه گردشگری، باعث پدید آمدن شاخه ای با عنوان گردشگری الکترونیکی یا e-tourism گردیده است. همچنین امروزه گردشگری به عنوان یک صنعت بین المللی و یک بازار بزرگ جهانی شناخته میشود. بهگونهای که این مهم بخش عظیمی از توسعه اقتصادی کشورهای متعددی را در برگرفته است و حتی در مناطقی میزان سودآوری آن از صنعت نفت پیشی گرفته است.

وقتی به گزارشات سازمان جهانی گردشگری در سال 2017 رجوع می کنیم به این نکته پی میبریم که میزان سفرهای گردشگری در جهان به عددی نزدیک یک میلیارد و ۳۲۳میلیون و در سال ۲۰۱۸ با رشد ۶ درصدی به یک میلیارد و چهارصد میلیون سفر رسیده است. این در حالیاست که توسعه روزافزون سیستمهای مجازی و الکترونیکی باعث سرعت گرفتن روند سفرها و سهولت بسیار زیاد آنها نسبت به دهههای قبل شده است.

به همین دلیل با توجه به اهمیت گردشگری در رشد اقتصادی و همچنین بررسی تاثیر به سزای فناوریهای نوین بر این صنعت، این نتیجه حاصل میگردد که با تقویت سیستمهای گوناگون فناورانه و اتکا به پتانسیلها و جاذبههای متعدد گردشگری در ایران میتوان اتفاقی شگرف در روند اقتصادی ایران و همچنین صادرات فرهنگ غنی ایرانی به جهان رقم زد.

 

گردشگری الکترونیک موتور محرک صنعت گردشگری

 

این نوع گردشگری را می‌توان موتور محرکی (DRIVING FORICE) برای صنعت گردشگری به شمار آورد.وضعیت گردشگری در جهان به گونه ای است که هر ساله با میزان رشد بیشتری مواجه هستیم و تعداد گردشگران نیز افزایش می یابد. در واقع مقاصد گردشگری تقریبا تمام نقاط جهان را شامل می شوند و مردم دنیای امروز نسبت به دیدن شگفتی های کشورهای مختلف بسیار اشتیاق دارند و به همین خاطر نیز گردشگری بین المللی رونق قابل توجهی یافته است، به طوری که با بررسی میزان پروازهای بین المللی صنعت گردشگری در سطح جهان، می توانیم به میزان افزایش این صنعت در دوران اخیر پی ببریم.

 

ویژگی های گردشگری الکترونیک

 

1.         امکان استفاده آن برای تمام افراد بدون محدودیت سنی و ناتوانی های جسمی

2.         عدم محدودیت فضا

3.         عدم محدودیت زمان

4.         عدم محدودیت مکانی

5.         استفاده چند باره از تور مجازی برای اهداف مختلف و بدون محدودیت در استفاده از آن

 

مزایای گردشگری الکترونیک

 

1.         صرفه جویی در وقت و پول

2.         افزایش بازید سایت که در نهایت منجر به بازده بیشتر و افزایش درآمد می شود

3.         اشتراک گذاری اطلاعات در کوتاهترین زمان ممکن

4.         پیدا کردن همسفر از طریق شبکه های اجتماعی

5.         افزایش ارتباطات بین ملت ها

6.         کارآفرینی مجازی در عرصه گردشگری

7.         انتشار تجربیات و اطلاعات چندرسانه ای از مناطق مختلف گردشگری

8.         معرفی و پیشنهاد فرصت های اقامتی ارزان و رایگان در کشورهای مختلف

9.         کاهش نیاز به مدیران و راهنمایان تور و هزینه های اضافی

10.       مشورت انلاین پیش از سفر

11.       استرس کمتر

12.       مؤثر در موتور جستجوی املاک و مستغلات

 

گردشگری الکترونیک و چالش ها

 

بصورت خلاصه می توان گفت که گردشگری الکترونیک به معنای حضور در سرزمین دیجیتال اطلاعات و ارتباطات و ظهور بر پهنه شبکه گسترده جهانی است که امکان مشاهده اطلاعات صوتی، تصویری و متنی را از دنیای فیزیکی پیرامون را در اختیار می‌گذارد.

این نوع گردشگری مقوله‌ای جدید و نوپاست که در طی ۲۰ سال اخیر مطرح و مورد توجه قرار گرفته اس و همچنین این نوع از گردشگری برپایه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ابزاری است که از طریق آن، گردشگری می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین امکانات و هزینه به یک کشور یا مکانی خاص سفر کرده و جاذبه‌های گردشگری و ظرفیت‌های گردشگری یک کشور را شناسایی کند.

یک گردشگر یا مسافر الکترونیکی به طور معمول پس از ورود به یک سایت گردشگری، انتظار دسترسی به سرویس‌ها و اطلاعات خاص منطقه مورد نظر را دارد.اطلاعات کلی در مورد وضعیت جغرافیایی و اقلیمی منطقه، به همراه آگاهی از وضعیت آب و هوای منطقه مورد نظر، ارایه اطلاعات در مورد راه‌های ارتباطی، معرفی آثار و بناهای تاریخی، فهرست موزه‌ها و گالری‌ها و مکان‌های دیدنی، همراه با ساعت بازدید، نرخ مکالمات تلفنی بین کشور مبدا و مقصد و خدمات دیگر ازجمله کارکردهای گردشگری الکترونیک است.همچنین گردشگری الکترونیک کارهایی از قبیل رزرو کردن بسته‌های سفر، پروازها، هتل‌ها و عرضه‌ی اطلاعات گردشگری را تسهیل می‌کند.

گردشگری الکترونیک مرزهای کشورها را کنار می زند و گامی موثر در افزایش آگاهی و شناخت ملل از جاذبه های گردشگری و به تبع فرهنگ و میراث یکدیگر به شمار می رود.

حال این روزهایی که ویروس کرونا در کشور جولان می‌دهد و مردم به ویژه در نوروز از سفر منع می‌شوند بهترین گزینه برای گذران ایام نوروز و سرگرمی گردشگری در قاب رایانه‌ها یعنی همان گردشگری الکترونیک است.

 

منابع: مجلات اینترنتی پیشرو،همگردی،وب گردی

مرتبط:

لیستی از بهترین هتل های شهر شیراز